foto44987

Brian Elmquist

foto44999

Kanene Pipkin

foto44992

Zach Williams

Det var midt på aftenen, men Then Came The Morning og afsluttede en glimrende koncert med harmonier i høj klasse af de tre faste medlemmer Kanene Donehey Pipkin på mandolin og bas, forsanger og guitarist Zach Williams og ligeledes på guitar og vokal Brian Elmquist. De havde, som de lejlighedsvis bruger, forstærket bandet med Justin Glasco på slagtøj og Jason Pipkin på keyboard og guitar.

”Den følelse, jeg får af at synge med Zach og Brian, er helt naturlig og meget elektrificerende. Det er, som om vores stemmer er skabt til at synge sammen”, fortæller bandets kvindelige medlem Kanene Pipkin, på bandets hjemmeside. Man kan kun give hende ret, når de tre lader deres vokaler enten længselsfuldt, lidende, alvorligt eller muntert udfolde sig til en helhed og samklang, så musikken ind imellem glider helt i baggrunden. Men de får hver især også lov til at være i forgrunden i flere numre, selv om det oftest er Zach Williams, som på charmerende vis styrer vokalerne.

Det var også meget populært hos publikum, da de tre medlemmer gav de følelsesfulde numre Lovely In Blue og Watch Over Us i en akustisk udgave samlet foran en mikrofon. Kanene Pipkin forstod også at udtrykke stemningen i den sørgelige og længselsfulde Call To War.

Bandets stil er blevet kaldt Brooklyn-country (bandet er baseret i netop denne bydel i NY), men spiller ellers americana, country og folk i en meget populær blanding, selv om deres stil næsten er for pæn ind imellem. Men de har på få år – siden de først spillede på Tønder Festival og senere i blandt andet  Vega – vundet mange danske hjerter med deres vokalharmonier og charmerende optræden.