Traditionen med at præsentere dansk musik (og lidt norsk) for ca. 40 delegerede branchefolk på Tønder Festivalen er ikke kun en succes for musikerne, der her får lejlighed for at spille deres for mange landes gæster. Det er også en øjenåbner for mange publikummer, der her kan stifte bekendtskab med de mange dygtige og talentfulde bands, der findes herhjemme.

Mathæus Bech

Samtidig kan man lytte til den store variation og forskellighed, der er på den danske musikscene blot inden for folk- og rootsgenren, hvor der er mange nicher og nuancer.

Første band på scenen skulle have været Flach/Dillner, men duoen var desværre blevet forhindret, så i stedet åbnede Mathæus Bech med band årets Folk Spot. Og denne mulighed udnyttede bandet optimalt, da de gav en spændende instrumental koncert, hvor man især kunne nyde bandets dygtige styrmand Mathæus Bech på kontrabas. Han forstår at forene mange forskellige genrer og sammensætte et spændende sæt.

Barani Duo

Barani Duo med Maja Aarøe Freese på cello og harmonikavirtuosen Anders Ringgaard var de næste. Førstnævnte er fra trioen Vesselil og Anders Ringgaard fra Basco, Habadekuk og Grønt Lys. De gav et sæt med flere numre både med og uden vokal, så der var stor variation over deres præsentation for både bookere, mediefolk og managers samt ikke mindst det store festivalpublikum. Nederst er et link til et nummer med Barani Duo.

Duoen Jørgensen & Sørensen med fornavnene Kristian og Steffan Søgaard har kendt hinanden siden 1998, og de har begge været med i et hav af udgivelser i mange forskellige sammenhænge. Så deres bidrag til Folk Spot var en god gang ”gammeldags” energisk folke- dansemusik med et twist (gammeldags i positiv betydning). Til koncerten havde de Kristian Bugge med som ekstra violinist, da Steffan, der jo ellers er kendt som en skarp kontrabassist til lejligheden spillede violin, mens den musikalsk fleksible Jørgensen sad ved pianoet.

Tone of Voice Orchestr

 

Mens der var forholdsvis få kunstnere på scenen i de tre første bands, så blev der pænt fyldt op da Tone of Voice Orchestras 10 medlemmer afsluttede fredagens koncertrække ved Folk Spot. Her blev der præsenteret mange forskellige genrer med inspiration fra mange forskellige lande. Der var således både nordiske, amerikanske, afrikanske og østeuropæiske toner undervejs i bandets meget underholdende sæt. (øverste foto)