Esko Jarvalä

Esko Jarvalä

Det finske band Frigg (Øverste foto) med syv musikere på scenen, deraf fire violinister, er altid garanter for en underholdende koncert. Det var ingen undtagelse, da de lørdag var første band på Open Air. De udfolder sig med fantastisk energi og smittende glæde. Især den glatragede Esko Järvalä er en fornøjelse at følge på scenen, når han svinger og svajer med violinen og lader begejstringen komme ud til publikum med sine både fysiske og musikalske kraftudfoldelser.

Laura Mo

Laura Mo

Lørdag aften stod bandet Red Hot Chili Pipers for et af festivalens bedste shows. Det skotske band leverede en flot koreograferet optræden med skønne toner fra sækkepiberne, hvis man da kan lide instrumentet, med stor lune og humor, og deres show var helt anderledes end andre bands. De spillede mange kendte rocknumre, men med sækkepiber og trommer som dominerende instrumenter foruden et par elektriske guitarer. Det var et effektfuldt programpunkt, hvor de kiltklædte musikere beviste, at sækkepiben er til andet end traditionel skotsk musik.

Nordjyske Laura Mo på banjo og stortromme ved foden, flankeret af guitaristen Felix Diarra og Kim Munk på bas, gav også en fin koncert, og med sin særlige stemmekraft bragede hun folkrock-toner ud, både kendte sange og nye numre.

Red Hot Chili Pipers

Red Hot Chili Pipers