Foreningen Bluegrass Music Denmark startede det nye år med en dobbeltkoncert. Det er ellers mest udenlandske orkestre, der præsenteres i koncertrækken, men selv om der ikke er så mange danske bluegrass-orkestre, så har de da en rimelig høj standard.

Vi har tidligere præsenteret begge bands. Cross Island Porch Band lagde frisk ud. De er rutinerede musikere og kan deres traditionelle bluegrass, men store dele af deres repertoire er tilført nyere bluegrass-elementer eller nye arrangementer af numre fra andre genrer. Kvintetten har en ’ny’ guitarist, men de er godt sammenspillet og fik en god modtagelse i den nyrestaurerede sal i Kulturhuset i Sydhavnen.

Efter en kort pause trådte kvartetten Sunset Ridge på scenen. De har også mange års erfaring og kan både optræde med indlevelse og overskud. De nøjes ikke med at spille bluegrass-standards, men gør en dyd ud af at finde mindre kendte numre frem, og det gør dem altid spændende at lytte til.

Nuvel, begge bands har en høj gennemsnitsalder, men fordi man er veteran, behøver man ikke at køre den hjem på rygmarven. Vi var vidner til koncentrerede indsatser, en energi og kraft, som mange unge musikere kan lære af. Den ’Arne’, som vores statsminister bruger som eksempel på en arbejder, der fortjener at gå tidligt på pension, kan ikke være den Arne Sørensen, som både er banjoist i Sunset Ridge og formand for bluegrass-foreningen. Han har i hvert fald stadig et drive, som ikke bærer præg af nedslidthed, og det bliver spændende at følge de kommende månedlige koncerter i Karens Minde.