Efter en festlig lørdag eftermiddag med Fanø-musikere fra flere årgange på scenen i Hal 1, stod tre forskellige bands og musikere klar til at underholde om aftenen.

The Outside Track

The Outside Track

Kvintetten The Outside Track består af irske, skotske og en enkelt canadisk musiker. Bandet må siges at have fundet en god blanding med noget af det bedste fra hvert lands musikkultur, og koncerten blev en opvisning med keltisk musik i højsædet. Med bandets beherskelse af både melankolske numre, smukke kærlighedssange og melodier, hvor de forstod skrue godt op for tempoet undervejs, ja, så blev det en nydelse. Ikke mindst fordi de fem musikere alle udstråler spilleglæde, dynamik og med charme og åbenhed forstår at fange publikums opmærksomhed.

The Outside Track

The Outside Track

Den irske sangerinde Theresa Horgan sang følelsesfuldt og med stor alsidighed. Hun spillede også fløjte på flere numre, ligesom man også bemærkede Alie Robertsons fortrinlige harpespil, hvad enten hun akkompagnerede bandet eller var i forgrunden med små, elegante soloer. Der var også plads til et kort canadisk stepnummer fra Mairi Rankin, inden bandet velfortjent kunne modtage publikums stående ovationer efter en fantastisk flot koncert som åbning på aftenen.

De to guitarister Kris Drever og Ian Carr gjorde ikke de store armbevægelser på scenen, men hvor kan de da lade strengene tale. 38-årige Kris Drever fra Orkneyøerne, hvis far Ivan spillede i bandet Wolfstone og nu er solist, er både en dygtig og inspirerende singer-songwriter. Men han er også en gudsbenådet guitarist, som ikke er bange for at udtrykke personlige følelser gennem sine tekster, ikke mindst med flere numre fra sit seneste studiealbum If Wishes Were Horses, som i øvrigt er hans første udgivelse i seks år.

foto50916Albummet er nomineret til BBC Radio 2 Folk Awards 2017, lige som han er indstillet til titlen som Folk Singer of The Year. Det synes at være velfortjent, efter man har oplevet den meget dygtige og stilfærdige musiker live. Ian Carr skal i den sammenhæng også have ros, da han nærmest som en skygge bag Kris Drever diskret forstod at lade sine strenge tale et flot, alsidigt sprog som støtte og supplement til sin yngre kollega.

Sidste punkt på programmet var Folkeklubben, men alvorlig sygdom havde desværre pludselig ramt forsanger Kjartan Arngrim, så arrangørerne måtte med få timers varsel hente afløsning. Efter et flot arbejde ved telefonerne kunne de præsentere The White Album (øverste foto). Trioen sendte en hilsen til Folkeklubben med ønske om god bedring til Kjartan, og så gav trioen ellers en helstøbt og sammenhængende koncert. Det kunne ikke høres, at bandet få timer forinden handlede ind i Føtex eller lignende gøremål – langt væk fra scenen i Strib.

Den skovmandsskjorte-påklædte trio har lækre harmonier, og deres sammenspil er upåklageligt, når de leverer folkesange i indie- og folkrock-genren. Og det gør de med både hjertelighed og varme. Så stor tak til Jacob Eilsø, Frederik Vedersø og Claus Arvad, da de sprang til med kort varsel og sørgede for at aftenen kunne slutte med manér.

kris drever

Kris Drever (th.) og Ian Carr

https://www.youtube.com/watch?v=1GlNQM0QGQY