Songs for Iris

Songs for Iris

Lørdag aftens flotte program i de to haller ved årets vinterfestival i Strib var blevet et tilløbsstykke med et stort publikum, som arrangørerne fik mange rosende ord for. Der var et varieret repertoire og et højt musikalsk niveau på begge scener.

Cathrine Lassen

Cathrine Lassen

Begge scener fik en ekstra musikalsk overraskelse med på vejen. Den lokale singersongwriter, 18-årige Cathrine Lassen, som sidste år sang duet med Poul Krebs, viste igen, at hendes store talent blomstrer i fuldt flor. Først gav hun nummeret ”Stranger”, som hun selv har skrevet, og efterfølgende Leonard Cohens ”Hallelujah”, så man næsten fik kuldegysninger. Cathrine Lassen har ikke kun store evner som sangerinde, men forstår også at fortælle baggrunden om sangene. Så det bliver spændende at følge den unge pige, som i 2013 første gang blev nævnt her på siden.

Stemningsfyldt poetiske sange og melodier er kendetegnet for det unge band Songs for Iris, som er et af fremtidens navne med både historiefortællende sange og smukke kompositioner.

Bandets fem medlemmer supplerer hinanden glimrende, og især deres flerstemmige sange og duetter går rent hjem. Repertoiret er en blanding af folkpop med lidt country og americana, og dette miks bliver præsenteret med sødmefyldte toner fra kvintetten, hvor sangerinden Heidi Mattssons stemme træder smukt frem. Det samme kan siges om Mads Nylands karakterfulde vokal. Et spændende bekendtskab i disse spalter, som vi måske snart kommer til at høre mere til, da bandet har et nyt album på trapperne.

Efter Lis Sørensen havde demonstreret sine mange kvaliteter ved at falde fint ind i festivalens folkgenrer, var det svenske The Blands tur. Det var folkrock med mest tryk på rock, men med både country og bluesinspirerede numre med melankolsk stemning. De seks unge musikere var rytmisk velfunderede, så det var også et nyt interessant bekendtskab, som sluttede lørdag aften i hal 1. Især deres trommeslager Gunnar Ågren gjorde et godt indtryk ved ikke blot at tæve løs på slagtøjet, men beherskede at styre rytmer og slagstyrke. Sekstettens forsanger Axel Öberg skal også fremhæves for en flot vokal, som han forstod at bruge både legende og mere kontant.

The Bland

The Bland