Lørdag aften i Strib var det musikalske ægtepar Fromseier Hockings valgt som åbning. Bornholmeren Ditte Fromseier og den dansk-engelske jyde Sigurd Hockings har fundet sammen på midten og skabt en fælles tilværelse på Østfyn. Deres voksende produktion af æblecider truer med at tage magten fra musikken, men deres synlige og hørbare fornøjelse ved at levere deres musik skal nok være en garanti for, at det ikke går så galt. Desuden er indtægten ved begge dele tilpas behersket til den dobbelte metier, som Hockings sagde – med et smil.

Netop glæden ved musikken og duoens autentiske, lune og afslappede optræden er kendetegnende. Når dertil lægges deres særdeles kompetente spillemæssige kunnen, får vi en fin og nærværende koncertoplevelse. Hockings er måske den danske folkemusikscenes bedste guitarist – ikke nævnt for at forklejne Fromseiers violinspil og vokal.

Det overvejende instrumentale repertoire er selvkomponeret af begge ægtefolk og udspringer af hverdagens tildragelser og mennesker. Hockings har eksempelvis komponeret et stykke musik til sin havetraktor. De to mestrer som nævnt deres instrumentale håndværk, men også Fromseiers sangstemme fremstår smukt og alligevel dejligt uskolet. Med musikken bundet sammen af lune og afslappede introduktioner fortalte det samlede udtryk, hvad Fromseier Hockings er. De er folkemusikere med genrens inderste sjæl i kroppene.

Deres ekspressive og robuste arrangementer og fremførelse af deres musik, kombineret med musikalsk overskud og en god portion charme, skabte en intens nærhed, som tydeligt kunne aflæses af publikums reaktion. At Hockings guitar ikke blot var akkompagnement, men også tilførte stærke melodiførende passager, var et yderligere lag på lagkagen – for ikke at glemme hans enkeltstående intermezzo på mundharmonika.

Fromseier Hockings lune, ukunstlede og stærkt kapable sæt varmede publikum op på forbilledlig vis den aften i Strib.

https://www.fromseierhockings.com/

https://www.youtube.com/results?search_query=fromseier+hockings

https://www.facebook.com/fromseierhockings/