”Et overflødighedshorn af musik, alle er en del af festen, som både er en sanselig og intens oplevelse, og både tanker og følelser får frit spil, når musikken, teksterne og fortællinger om sangene kan bearbejdes. Det giver fællesskab med de mange spændende koncerter, så der er dækket op til en rigtig god fest”. Det var nogle af ordene i åbningstalen fra Lis Jensen, der jo ved, hvad hun taler om, da hun er formand for Skagen Festival. Og hun konstaterede, at med den 30. festival i Strib var den indtrådt i de ”voksnes rækker”!

Hanne Boel

Strib Skoles Kor åbnede traditionelt den musikalske del og blev støttet af Dorthe Kold og Svend Erik Larsen. Dermed var stafetten givet videre til en håndfuld bands på CaféScenen, mens musikken lynhurtigt bredte sig til de to store scener. Her var irske Connla første band på scenen, og de blev fulgt af aftenens store trækplaster Anne Linnet Trio (øverste foto), som også er på programmet både ved årets Skagen Festival og Tønder festival. Hun levede op til publikums forventninger med en rejse gennem sit store sangkatalog, hvor teksterne stadig holder, men også med nye toner fra hendes hånd fra kommende projekt.

Med ca. en halv times forskydning kunne man i Hal 2 nyde den fire år yngre sangerinde Hanne Boel, der præsenterede soul, pop, blues, jazz med sin karakteristiske, stærke vokal. Den giver numrene tyngde og dybde – både i hendes egne sange og fortolkninger af sange, hun har et personligt forhold til.