Spot Festival er stedet, hvor alt kan lade sig gøre, og hvor mange unge bands har fået deres debut foran et stort publikum og måske gennembrud. Foreningen ”Det turkise telt” afholder Roots & Hybrid Festivalen i samarbejde, og som en del af Spot Festivalen, og præsenter både traditionel musik og nye eksperimenterende toner.

Som det hedder fra arrangørerne: ”Det er en fest for nysgerrigheden og den genrebrydende musik, for sanserige koncertoplevelser og nye hybrider! Og Roots & Hybrid Festivalen udspringer af idéen om musik, mennesker og fællesskaber i mødet mellem traditionelle rødder og nutidige strømninger. Vi lever i en musikalsk samtid, hvor instrumenter, udtryk og inspiration ingen grænser kender. Hvor nye formater og lyde opstår på tværs af tid og sted, og hvor genrekategorier i stigende grad springes og overskrides. Musikken er på én og samme tid fortællinger om, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen”.

 

 

Den 85 x 15 meter store Råhal med betongulv, murstensvægge og hyggeligt indrettet med tæpper, møbler og andre siddemuligheder lagde scene til de 18 koncerter, som blev afholdt under festivalen. Første koncert var både for øjne og ører, da den talentfulde danske sangerinde Gurli Octavia sammen med den svensk/tyrkiske trompetist Ruhi Erdogan og argentinske Pedro Canale fra gruppen Chanca Vía Circuito præsenterede deres nye musik. De mødtes tre dage før festivalen og demonstrerede både melankolske og inciterede junglestemninger, måske var de elektroniske lyde lidt for dominerende, ligesom lysshowet i begge sider af scenen kunne virke forstyrrende, da det ikke syntes at relatere til musikken, der var fyldt med fuglefløjt og junglelyde. (øverste foto)

Chanca Vía Circuito fortsatte lidt i samme boldgade med meget personlige udtryk og lyde, hvor elektronikken igen var fremherskende, men med inciterende og rytmefyldte toner. Der var også latinske toner at finde, da Mambe & Danochilango indtog scenen og præsenterede deres meget farverige globale musiklandskab.

Spændende nye bekendtskaber denne første aften under festivalen, hvor der blev varmet op på otte spillesteder til de to efterfølgende dage, hvor mere end dobbelt så mange scener blev fyldt med talentfulde musikere.

Præsentation af første band på Roots&Hybrid