En grå bus uden mange vinduer på officerspladsen tæt ved Musikhuset tiltrak sig en del opmærksomhed, da der under Spot Festival begge eftermiddage lød smægtende toner fra bussens indre. Bussen er en minikopi af Musikkens Hus i Aalborg, og den blev etableret i sommeren 2019 for at bringe musikhuset ud til de nordjyske landsdele – som en ekstra scenes vindue udadtil.

Katrine Schmidt

”Under coronaen fik den en helt ekstra betydning,” fortæller Pernille Dige Weltz, der er booking manager i Musikkens Hus, og hun forklarer videre: ”Da vi fik muligheden, begyndte vi at køre ud til plejehjem og andre steder og afholde klassiske koncerter. Da vi fik chancen for at få lov at komme til Spot Festival og præsentere ni af vore mest talentfulde musikere/bands, var vi meget glade, og var ikke i tvivl om, at det var en god ide. Og det er første gang, at vi præsenterer rytmisk musik i vores mini-musikhus”.

Den tidligere bogbus er blevet renoveret fra ende til anden med et lille sceneområde i den bagerste del, og så er der tilskuerpladser op langs siderne med plads til ca. 20 publikummer. I bussens forreste del er der indrettet et lille køkken med køleskab, fadølsanlæg og håndvask. Så det fungerer bare.

Torsdag kunne man blandt andet lytte til den nordjyske sangfugl Katrine Schmidt, der for kort tid siden har udgivet sit første album Layiing My Burdens Down. Selv om koncerterne kun var på omkring 20 minutter, nåede Katrine at præsenterer en håndfuld nye numre.

Vilma

Fredag åbnede Vingard dagens koncertrække. I dagens anledning bestod bandet af sangerinde og guitarist Tine Vingaard, sangerinde Gunnva Johannisardottir og Søren Nissum Nielsen på guitar. Når bandet er med fuld besætning, har det seks medlemmer, så er der også klaver, bas og slagtøj. Men så ville bussen ikke have plads til mange ”passagerer”. Trioen gav en lækker koncert med americana, country, indie-toner, alt sammen pakket ind med smuk vokal fra Tine Vingaard og flotte harmonier med de to unge sangerinder i forgrunden.

Mari

Singersongwriteren ”Mari” med navnet Linda Mari Josefsen præsenterede en række stille, melodiske sange glimrende akkompagneret af Mads Lang på guitar. Blandt andet et udmærket nummer, som var helt nyt, så det endnu ikke havde fået en titel. Og Vilma gav en række numre med meget personlige og familiemæssige kærlighedserklæringer, pakket smukt ind med dejlig vokal af Marie Vilsbøll og støttet af Morten Frost på guitar. Hendes tekster har koncentreret sig om det nære, og hun fortolker sine lidt melankolske, men meget nærværende tekster på en meget naturlig måde.

Koncertrækken blev afsluttet af Charlotte-Amalie med efternavnet Dallerup alene på bussens lille scene med sit klaver. Den unge sangskriverske præsenterede sine sange med graciøsitet og stor spændstighed i stemmen. Hun var tidligere sangerinde i bandet Tunnelvision og gav sit sæt med stor variation. Lyt til hendes musik i link under artiklen.

De ni unge Aalborgbands/musikere kom i kontakt med Musikkens Hus via foreningen Korma, der er en vigtig hjælper og støtte til det nordjyske musikmiljø.

https://korma.dk/