Singer/songwriteren Ida Wenøe gav to koncerter under festivalen. En med amerikanske Matt the Electrician og en med canadiske Nick Doneff.

Ida Wenøe

Når man tager fotos ved en koncert, er det somme tider svært med lysforholdene, men da koncerten med Ida Wenøe og Matt the Electrician foregik i en lampebutik, så var lyset bare i orden! Det usædvanlige spillested var forretningen Verpan i Vestergade, hvor der udelukkende sælges lamper designet af Verner Panton. Sidste år spillede Lydmor her, og i år var det Ida Wenøes tur sammen med guitaristen Matt, der egentlig hedder Sever og er fra Austin, Texas.

Wenøe har spillet med ham flere gange igennem de ni år, de har kendt hinanden. Matt er ikke elektriker mere, men koncentrerer sig om musikkarrieren og har udgivet 10 albums. Han fortæller: ”Jeg skriver sange om min familie og mit liv, sange om små ting fra dagligdagen, som er store for mig”. Hans tekster er fuld af finurlige billeder, og med dejlige, blide melodier giver det en sammenhængende helhed, sunget og spillet i en let country og singer/songwriterstil.

Matt the Electrician

Ida Wenøes stemmepragt fanger med sin intensitet og sødmefyldte skarphed. Hendes tekster er nærværende og umiddelbare, og hun fremstår meget ærlig og åben. Hendes sarte guitarspil er med til at fremhæve hendes vokal. Hun sang bl.a. et nummer, som hun første gang havde sunget ved en koncert i Pakistan for ca. 4.000 mennesker. Nu var ca. 50 mennesker samlet i det mere intime spillested. Det blev også til et enkelt nummer på dansk, ”Underligt forlegen”.

Nick Doneff

Dagen efter var hun på plads på spillestedet Bora Bora, og denne gang med canadiske Nick Doneff. Den unge sanger var part i en udveksling arrangeret gennem ROSA, og det var hans første gang i Danmark. Doneff synger fortrinsvis om sine erfaringer i livet, med kærligheden og om dagligdagen i Toronto, hvor han har boet i de seneste år, og han står selv for alle tekster og musikken.

Nick Doneff står også selv som producer og har også selv fremstillet sit første albums cover med fotos. Han gav nogle dejlige sange, men må gerne komme længere ud over scenekanten. I praksis var det dog lidt svært, da der var et stort tomt dansegulv mellem scenen og publikum. Det kunne Ida Wenøe meget bedre udfylde med sit sæt, hvor der også blev plads til en sang sammen med canadieren.

Torsdag 17. maj kan Ida Wenøe og Matt the Electrician høres på Vega i København.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xscAxgXLYEQ