Der var nærmest et bigband på scenen, da Natlyst gav koncert på Musikhusets Klubscene. Otte musikere var på plads med den talentfulde sangerinde Amanda Drew som absolut centrumsfigur. Hendes meget fine skrøbelige stemme førte publikum gennem en række sange med følelser, drømme, underfundige dragende og æggende på samme tid, lidt okkulte og kryptiske bevægelser med forunderlig magi over sig. Med en gruppe blæsere og strygere i bandet blev det en spændende helhed, men stadig med singersong-writeren i en central rolle.

Marc F

Maria Jagd og Marc Facchini gav et nummer efter klimasnakken.

Sekretariatet for Klima og grøn omstilling, havde flere indslag på Musikhusets cafescene og havde bl.a. besøg af den dansk/italienske sangskriver Marc Facchini. Han har opdateret en lang række danske sange fra højskolesangbogen til 2019-udgaver. Han har også den grønne omstilling med i sine tekster fortalte om dilemmaet med gerne at ville komme langt omkring i verden med sin musik, men samtidig skulle tænke lidt grønt om transporten. Men et emne som musikere også kan være med til at komme med et indspark og påvirkninger via deres tekster.

Der var lagt op til et spændende koncert med ”Naked” i Musikhusets symfoniske sal både fredag og lørdag. Konceptet har været på programmet i et par år, og her står fire sangere på skift alene på scenen uden instrumenter, og udelukkende med Gustaf Ljunggren ved pianoet for alle vokalisterne, hvilket nok var lidt for monotont.

Den første var popsangerinden Cisilia, som sang udmærket, men ikke skilte sig væsentlig ud fra mange sangere/sangerinde i samme genre. Mathias Bertelsen fra bandet The Entrepreneurs har da en særlig stemme, men også nærmest selvudslettende på scenen, med sin melankolske sange. Og aftenen sluttede med det charmerende popikon Christopher, som dog ikke imponerede undertegnede. Men forinden havde Eivør (Øverste foto) fortjent fået aftenens største bifald, da hun på vanlig vis med sin stemmepragt havde vundet mange nye fans. Selv om de fire kun sang ca. 20 minutter hver nåede den færøske sangerinde at overbevis publikum om sit helt unikke vokals format.

baby did a bad thing

Baby Did a Bad Thing

baby did a bad thing

Baby Did a Bad Thing

 

 

 

 

 

 

 

Vi fik serveret dejlige svingende melodier med americana og sydstatsrock på repertoiret, da Baby Did a Bad Thing var på den intime Klubscene. Duoen Eline Engholm og Jonas Fjelsted står for dejlige harmonier og de tre øvrige bandmedlemmer forstår at støtte dem instrumentalt tilpas afdæmpet, men alligevel uden at være farveløse. Deres musik manøvrerer sig rundt i både country og folkgenren og er en spændende fornyelse med bandets egen musikalske påvirkning af den traditionelle musik.