Med musik på mere end 30 scener, 170 indslag og musik fra eftermiddag til sen aften den første af de to spilledage under den 24. Spot Festival, var det blot at vælge og vrage fra det fyldige program.

I Aarhus Musikhus var der musik i seks sale, dog aldrig på samme tid, men med overlapninger. Så man havde mulighed for at få mange oplevelser, uanset hvilken genre man ville lytte til, selv om flertallet var forskellige rock- og popstilarter.

Annisette

Annisette

Åbningen i Musikhusets store sal var 50 års-jubilaren The Savage Rose med karismatiske, barfodede Annisette i front – springende, dansende, hvirvlende, skrigende, råbende, snurrende og drejende og krængende sin stemme og sjæl fuldstændig ud i nærmest total musikteater. I en grad så hendes dåbsattesten blev gjort fuldstændig til skamme (hun er 68!).

Hun gav sig selv helt i en god times musikoplevelse, hvor man ind imellem fik et nostalgisk pust fra 70’erne, når hendes sorte hår piskede frem og tilbage omkring hendes ansigt til den energiske og magiske musik, som stadig tryllebinder publikum. Dette tog endog meget begejstret mod hendes musik.

Den instrumentale udgave fra balletten Dødens Triumf var næstsidste nummer, inden Annisette sluttede af med sangen Freedom og selvfølgelig til fortjente, stående ovationer. Så man kan allerede glæde sig til Tønder Festivalen, hvor bandet også vil være at finde.

Isa Wenøe

Isa Wenøe

Det turkise telt har tidligere været brugt ved Aarhus Festuge og var en festival i festivalen! I Ridehuset lige over for Musikhuset var der Roots & Hybrid Festival, hvor forskellige genrer fandt sammen, men med det fælles udgangspunkt, at der var tydelige rødder et sted i fortiden.

Ida Wenøe & The Silver Cords præsenterede sødmefyldt musik og sange med den østjyske singer-songwriter, som netop har afsluttet en turne i det engelske. Hun var i fin form med sin smukke, følsomme stemme som omdrejningspunkt. Den islandske gruppe JFDR med sangerinden Jófríður Ákadóttir flettede indie, country og folk sammen med singersong.writerens stilfærdige og melankolsk musik kombineret med elektroniske toner. Den kun 22-årige talentfulde, islandske pige er inspireret af bl.a. landsmanden Bjørk.

 

spot musikhus