Det var lidt af et trekløver, som Roots & Hybrid Festivalen under årets SPOT Festival fik besøg af fredag aften. Basco med den velsyngende Jullie Hjetland gav en medrivende koncert og demonstrerede, at bandet stadig mestrer både den traditionelle musik og også er nyskabende inden for den genre.

Basco m. Jullie Hjetland

Jullie Hjetland er absolut en gevinst for bandet, selv om de udmærket kan selv. Den talentfulde sangerinde, der netop ankom fra teatret Svalegangen i Aarhus, hvor hun har fortolket Søren Huss’ sange og musik og spillet skuespil. Hendes stemmepragt på de forskellige nordiske sprog er et kapitel for sig. Uanset om det er melankolske viser, kærlighedssange eller muntre ballader, så kan man ikke undgå at blive fascineret af hendes vokal.

Bascos fire musikere, skotske Hal Parfitt Murray på violin og bratsch, Ale Carr på cittern, Anders Ringgaard på trækbasun og harmonika og violinisten Andreas Tophøj, forstår også at spille både op til hende og med hende. Deres britisk, skandinaviske og nordamerikanske stemningsfyldte inciterende musik hele tiden fastholder publikums interesse.

Gurli Octavia

Et nyt navn er singersongwriteren Gurli Octavia, der sidste år udsendte to EP’er med titlerne Philophobia og Lunacy, som begge indeholder fem numre. Hendes vokal bemærker man med det samme, og hun dominerer scenen med sin ærlige og ligefremme spontanitet, uanset om hun har sit band med eller står alene. Stilen er new folk/indie/folkpop, med tydeligt afsæt i sangskriverens bagland med gode tekster og melodier. Der er ingen tvivl om, at den talentfulde sangerinde kan komme endnu længere ud over scenekanten, hvis hun giver sig selv lov til at tage det næste skridt – men det var en dejlig ydmyg og afslappet optræden af den unge musiker.

Hans Ravn, trompet, Carl Mosbech, saxofon, Christian Herrstedt, trombone, Morten Alkjær, harmonika, Jacob Hastrup, klaver, Jakob Kragesand, bas og Maximilian Vording på slagtøj giver tilsammen Sherzandum! Fra først tone blev dansegulvet fyldt, der blev undervejs i koncerten danset i både kæde og mølle, og når der ikke blev danset, blev der hoppet. (øverste foto)

Shenzandum

Sherzandum for fuld udblæsning

Det syv mand store band forstod at få stemningen helt til tops med deres rytmisk medrivende balkan, gypsy, klezmer, jazz, polka, swingrytmer, som de delte gavmildt ud af med en enorm energi. Så man kunne dårligt holde kameraet stille og endnu sværere var det at få alle de energiske musikere med på et billede, da deres bevægelsesmønster er fuldstændigt uforudsigeligt.

Det er med at holde tungen lige i munden og godt fat i hat og briller, for ellers bliver man blæst omkuld af den kraftfyldte, musikalske tsunami, som ramte Råhallen denne aften.

https://www.youtube.com/watch?v=f2wrwh8nwus