Aalborg var flot repræsenteret ved Spotfestivalen i Aarhus i deres Musikkens Bus, som præsenterer otte musikere/bands på det lille sceneområde i bussen. Herfra kunne man fredag nyde pianist og sangerinde Charlotte-Amalie, der med sin skønne, kraftfulde stemme præsenterede et par af de numre, som uden tvivl kommer med på hendes første album, som udsendes i løbet af efteråret.

Charlotte-Amalie havde ugen forinden netop afsluttet en turné som support til Søren Huss. Så hun kom fra de helt store scener til en af festivalens mest intime.

Bussen var med på festivalen første gang i 2021, stod den unge sangerinde Vilma også på programmet, og dengang skrev undertegnede: ”Vilma gav en række numre med meget personlige og familiemæssige kærlighedserklæringer. Hendes tekster har koncentreret sig om det nære, og hun fortolker sine lidt melankolske, men meget nærværende tekster på en meget naturlig måde”.

Det må siges at være blevet bekræftet yderligere, da hun udsendte sit første album med netop titlen ”Kærlighedserklæringer” for kort tid siden. Og hun har bygget yderligere på, siden hun første gang ”havde taget bussen til Spot”! Hendes sange og tekster er følsomt fortolket, og de rammer præcist emner, som omkranser hendes familie og nære venner.

Signhild præsenterede indiepop/rocktoner med en dejlig stemmepragt, som sneg sig stille og roligt ind under huden på de mange tilhørere. Bussen var fyldt under alle koncerter, så det næppe kunne lade sig gøre at stå af inden endestationen! Men det var der nu heller ingen, der havde lyst til. For alle koncerter var med dygtige og charmerende musikere, der udviste stort talent, som jo er Spotfestivalens mål.

Således var den færøske sangerinde Gunnva solo i år. For to år var hun med Vingard, som hun stadig spiller med, og repertoiret har rødder i hendes færøske bagland. Hendes smukke vokal holder lytteren fanget, og man kan blot lukke øjnene og drømme sig væk til hendes stemmepragt.

Afslutningen stod Tundra for, og som det hed i en reklameflyer, så er tundra ”Cute og Brutal”! Der er både dybe følelser og stærke musikalske udladninger, som slippes løs på scenen i en spændende og måske udfordrende pop-rock-folkgenre, Sofie Trolle står i spidsen som midtpunkt for bandet med både saft og kraft i stemmen.

Det var endnu en succesfuld tur til Spotfestivalen for de nordjyske musikere, der godt kunne have brugt en større bus til de mange publikummer, som dog fik en meget intim musikalsk oplevelse, uanset hvem de lyttede til ved de otte koncerter.