Søndag morgen var det den rene idyl ved Havnescenen med udsigt til fisketrawlers, master fra lystbåde så langt øjet rakte, skræppende måger og sol fra en skyfri himmel. I det store telt kunne man høre musikere have lydprøve inden afslutning på den 48. Skagen Festival, som ikke blot var heldig med vejret, men også med en masse dygtige musikere, der sørgede for den ene gode oplevelse efter den anden.

The Sands Family med Den danske Folkemusikpris

Men det var absolut ikke slut endnu. Duoen Jane & Shane åbnede med et instrumentalt sæt, der begyndte stille og roligt, men udviklede sig til et up-tempo nummer, så alle kom op ad stolene. Det blev i det hele taget til en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede.

Erik Grip

i fik Shane Donnellys Caveman of Bondi, hvor den kendte ”Waltzing Matilda” indgår. En stille mindesang To Joe fra Jane Clark, der også benyttede lejligheden til at hylde de danske børnesange, som hun sagde, at vi skulle være stolte af, og de var guld værd. Efterfølgende sang hun Se min kjole, endda på dansk til sin datter Kasey. Duoen har spillet sammen i 18 år efter mødet en sen nattetime i København, hvor en ædru irer mødte en glad englænder, forklarede Shane, inden han slog til ”Dolly” – den økologiske gedeskinds-bodhran – til endnu en iørefaldende melodi fra det charmerende par. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.

The Sands Family blev fortjent hyldet og fik overrakt Den Danske Folkemusikpris af direktør Morten Kock fra Spar Nord. Anne, Ben, Calum og Tommy Sands udsendte deres første album i 1968, og det er blevet til i alt 20 siden.

Na Leanai

Kvartetten præsenterede sin musik med sædvanlig varme og lune, men også med følelser og tanker om nutiden med ønske om fred og fordragelighed, og de har forstået at komme ud med deres holdninger og tanker. Det var fire meget velspillende og velsyngende musikere, der også havde enkelte instrumentale numre på programmet – og også fik deres børn med på scenen (Na Leanai). Her gav de to døtre Socha Turnbull og Ryanne Sands en lille prøve på irsk folkedans.

Så ikke et øje var tørt, da The Sands Family meget passende gav Your Daughters And Your Sons, og man kan glæde sig over, at børnene er helt klar til at tage over med tiden. Selv om det var en vindstille dag, så blafrede teltdugen kraftigt, da kvartetten modtog et langt velfortjent bifald.

Senere fulgte Singers Afternoon, hvor en lang række musikere var med til en dejlig afslutning på fire dages musikalsk udfoldelse. Og bl.a. kom Erik Grip ”lige forbi” og var en populær gæst, inden det hele sluttede med fællessang og et velment It’s Good to See You!