Lørdag begyndte med sidste års modtager af Helgeprisen, Kristian Bach. Som han fortalte, så ville han gerne finde en niche til sine historier og fortællinger i teksterne. Så derfor skrev han bl.a. om par – og kærlighedsforhold! Dette med et stort smil på læben, og han forstod gennemgående at bruge ironi til sine ellers til tider meget ærlige og velmente skarpe tekster, som faldt i publikums smag. Han endt også med et stort stående bifald, da han afsluttede koncerten med Indre fred i verden (kan høres herunder)

Hans tekster kan godt sammenlignes med troubadourer/protestsangere som Per Dich, Troels Trier og Cæsars. Han forsøger også at få fremstillet sine udgivelser så bæredygtigt som muligt, selv om det er dyrt. Kristian Bachs band skal også roses for at være der og støtte uden at fortrænge sangeren og musikeren, dog skal fremhæves Astrid Bro Christensen på saxofon, som giver bandet en ekstra dimension.

Rootszone.dk spurgte Kristian Bach efterfølgende om Helgeprisen, og han fortalte: ”Den betyder jo alt for mig, ellers havde jeg ikke stået her? De her koncerter med band på en festival er en del af prisen. Ellers er det svært at komme ind, så det har betydet alt. Jeg blev indstillet af Anne Grete Kamilles, efter at jeg havde spillet et par gange på Musik over Præstø Fjord. Jeg håber, at jeg kan fortsætte i samme stil, hvor musikken bærer teksterne frem. Sangene skal handle om noget og betyde noget, og musikken skal være håndspillet, det er meget vigtigt for mig. Man skal kunne høre, at det er instrumenter, der spiller på gammeldags maner”.

https://www.youtube.com/watch?v=NYGgduiiRLk