Fire dage med ikke mindre end 70 koncerter på fem scener og 60 bands/musikere er forbi. Så sidder man tilbage med de mange indtryk, både de musikalske og de visuelle.

Svøbsk

Det begyndte med en koncert for de yngste i Skagen Kultur- og Fritidscenter, hvor kvartetten Svøbsk sørgede for at give børnene en underholdende og nok også en lærerig oplevelse, som de måske vil bygge videre på senere. Selv om de fire musikere primært henvendte sig til børnene, så kunne alle publikummer nyde deres store musikalske kunnen, uanset om det var de instrumentale numre eller de vokale, hvor bandet forstod at fortælle om sange og musikken.

Folk Friends åbnede dagen på Torvescenen, og her var der fællessang med kendte irske og skotske toner lige fra starten. Men trioen havde også mange andre numre på repertoiret, som var populære. Der var også en sang om Skagen, fortalte forsanger Svend Erik Larsen med et lunt glimt i øjet ”Dirty Old Town”! Sidste nummer var Whisky in the Jar, som senere kunne høres hos flere andre bands, og med koncerten var festen skudt i gang på underholdende vis.

Svend Erik Larsen fra Folk Friends

Slåbrock band

Første band på Havnescene var Slåbrock Band, der i år kan fejre 49 års jubilæum med stifteren Kjeld Torbjørn som frontfigur.

Tilbage på torvet kom der gang i den helt ægte varer, når man taler om traditionel dansk folkemusik, da Fionia Folk Brothers (øverste foto) fyrede deres rendyrkede svingende, fejende originale toner af. Der blev præsenteret valse, schottish, polkaer, hopsaer og polskaer så der blev liv på dansegulvet. Foruden da mange forskellige melodier fra rundt omkring i det danske land, så havde bandet også et nummer inspireret fra canadisk musik. Så ligesom til dagens første band blev kvintetten også fulgt til dørs med stående bifald.