Det var Genforeningsweekend i Den Gamle By i Aarhus. En markering af 100-års jubilæet for genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark med bl.a. sønderjysk kaffebord, frokost med ”snysk”, plakatudstilling og så ikke mindst Rikke Thomsen med sine sange på sønderjysk.Så det var også genforeningen mellem publikum og livemusik! Selvfølgelig efter de nuværende gældende retningslinjer.

Selv om den sønderjyske sangerinde og sangskriver i mange år har lavet musik og tekster på engelsk, så fik hun sit gennembrud sidste år, da hun udgave sin EP Omve´n Hjemve med seks numre på ægte sønderjysk. Det gav hende også fuldt fortjent Modersmåls Prisen i 2019.

Rikke Thomsen synger om det nære – fra barndom, ungdom og nutid, og hun kunne konstatere at det at have en dialekt er ved at blive ”in”. Hun har udviklet sig til en god historiefortæller, også med forklaringer om sine sange – hvis man ikke lige skulle forstå teksterne. Hun charmer sig ind i lytterne med sin guitar og dejlige naturlighed og gode stemme.

Der var enkelte nye numre på hendes sætliste, så vi kan håbe, at hun fortsætter sin udvikling med det sønderjyske i højsædet.