Forhåndsinteressen var stor, koncerten har længe været udsolgt, og det var tydeligt, at denne musikbegivenhed ville blive ekstraordinær. Jeg har her på disse sider rost dette band til skyerne flere gange – senest i augustanmeldelsen af deres seneste album, men havde ikke forventet så stor entusiasme for Punch Brothers’ musik, som jeg troede var meget elitær.

Allerede før koncerten var den velkendte summen af forventning kraftigere end normalt. Den velkendte summen af forventning kraftigere end normalt. a Punch Brothers så entrede scenen var begejstringsbrølet så kraftigt, at man skulle tro, at det var et pop-boyband og ikke en eksperimenterende, akustisk kvintet.

Men da de samlede sig omkring den ene mikrofon, blev der en koncentreret stilhed, og med Chris Thiele, musikalsk midtpunkt, mandolinist, komponist og forsanger, Chris Eldridge, guitar, Poul Kowert, bas, Noam Pikelny, banjo og Gabe Witcher violin gav de en uforglemmelig to-timers musikalsk rutsjebanetur.

Det viste sig, at de meget komplicerede musikstrukturer fra deres albums blev formidlet så overbevisende live, og at Punch Brothers åbenbart har fundet så mange nye lyttere og fans, at der blev sunget med på sangene og lyttet intenst også i de helt stille instrumentalpassager.

Fotos: Jesper Henning Pedersen

Grupper af svenskere og nordmænd havde fundet vej til koncerten, og denne mandags publikum i alle aldersgrupper skal have stor ros. Ikke kun for deres gode musiksmag, men også for næsten ikke at distrahere oplevelsen for andre med viftende mobiltelefoner samt for deres varme velkomst af disse usædvanligt dygtige musikere (med to indkaldelser).

Punch Brothers er i gang med en større Europaturné med mange udsolgte koncerter, og hvis modtagelsen af deres musik bliver lige så begejstret som i Pumpehuset, så må der være tale om en slags gennembrud for denne nye, moderne musik. At Punch Brothers har bragt akustisk musik op på et nyt plan er tydeligt, men at denne stil også er så populær, det er overraskende. Jeg er målløs – for deres banebrydende musik åbner helt nye muligheder og perspektiver, som det bliver meget spændende at følge.

https://www.youtube.com/watch?v=SxaPbOEm070