Koncerten var i anledning af Perry Stenbäcks nye CD, Just Nu. Svensk og 48 år gammel ligner Stenbäck en reinkarnation af salig Cornelis Vreeswijk, både hvad udseende, vægt, stemmepragt og repertoire angår. Da Dekadensorkestern (Perry Stenbäck sang/guitar, Christine Dueholm, trommer/kor, Naja Storebjerg, kor/percussion, keyboard og Henrik Kunz, kontrabas/kor) lancerede deres kommende cd, ”Just Nu – när inget är för evigt” på Kulturstationen i Vanløse en tirsdag aften foran 50 engagerede publikummer, var der da også en stor håndfuld af Cornelis’ sange på repertoiret. Koncerten præsenterede de 12 numre, som cd’en indeholder og et par ekstranumre.  Vi kan glæde os til, at mange af de numre som Dekadensorkestern i flere år har turneret rundt med, fra 1. september endelig findes på plade.

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern

Stenbäck præsenterede indledningsvist beskedent sig selv som en svensk bådflygtning, der havde søgt tilflugt hos sin Christine i Jylland og nu må have hjælp til at skrive tekster. Hjælpen kommer bl.a. fra svenske Rune Elsen Carlson, tidligere containerskibsstyrmand, der også var til stede i Vanløse. Som Stenbäck sagde, så havde Rune altid haft god tid til at sidde på langfarterne og fundere over sine tekster, når han havde sat automatpiloten til, og skibet bare sejlede derudaf.

Til stede i Vanløse var i øvrigt også orkestrets ven, Palle, der forstærkede på flere numre med sin saxofon, og var en af flere grunde til, at Stenbäck i sin tid havde valgt at komme til Danmark, som han sagde. Men han fastholdt dog, at det var Christine, der havde fået ham til at blive.

Orkestret lagde ud med Cornelis Wreeswijks ”Felicia” og norske Lars Martin Myhres smukke, ”Hester i Regn”, om hvad heste gør, når det regner. Hvad gør de da? Jo, de vender simpelthen røven mod uvejret, og som om de ved, hvad ingen andre ved, står de så i blind tålmodighed og afventer bedre tider. Myhre er også manden bag ”Sibelius’ 8. Symfoni”, om Jean Sibelius, der igennem 37 år hævede forskud efter forskud fra forlaget i forventning om, at NU kom hans ottende symfoni meget snart. Og så døde han!

Ligesom Myhres numre er også Evert Taubes ”Sjuttonde Balladen” blevet et kendetegn for Dekadensorkestern. Taube turde aldrig selv indspille denne beske og iørefaldende kommentar til sine koncertarrangørers dobbeltmoral og grådighed, men Cornelis havde gjort det – og nu har også Stenbäcks orkester gjort det.

Sangen Just Nu, der har givet albummet navn, havde overgået orkestrets vildeste forventninger ved at komme på Top 200! Ganske vist på en placering omkring nr. 194 – men ikke desto mindre et klap på skulderen, mente Stenbäck.  Sangen, skrevet af Carlson og Stenbäck, handler om de øjeblikke, hvor man kigger på sin partner og husker, hvorfor man blev sammen.

Selvfølgelig måtte Dekadensorkestret ud i flere ekstranumre denne aften i Vanløse, og nummeret, ”Tänker på dig”, vidner om, at Stenbäck – lige meget hvad han selv siger – kan skrive både tekst og musik.

Dejlig cd! Just Nu udkommet – måske i en pladeforretning – eller nok nærmere en internethandel tæt på dig!