Der var mange nordmænd, enkelte svenskere og en del danskere blandt publikum, da der var nordisk aften på Kappelborg, som er kendt for mange oplevelser gennem årene på det intime spillested. På scenen var programmet sammensat af fire sanger-sangskrivere.

Stanley Samuelsen

Stanley Samuelsen

Stanley Samuelsen fra Færøerne lagde ud med sine dejlige sange og viser om livet og naturen. Hans elegante fingersnilde på guitaren med fine klange og toner kunne man blot nyde i fulde drag, uanset om han sang på dansk eller færøsk. Det berører alle, når han synger Sig at du vil med eller Når jeg bliver gammel, som sangen ikke måtte hedde, fordi en anden sang har den titel. Denne er en smuk, rørende sang med oprindelse på de nordatlantiske øer. Og sådan var linjen fra den i Danmark bosatte sanger, komponist og sangskriver lagt.

Elona Planman

Elona Planman

Han blev efterfulgt af den unge svenske musiker Elona Planman, der har sit helt eget udtryk og egne tekster med meninger. Hun kom forbi Skagen på sin ”Evighedsturne”, som hun kalder det, og den har varet et par år, og kommer nok til at fortsætte mange år endnu!

Uden at fornærme den unge visesangerinde kan man vel kalde hende for en nutidens hippie eller protestsangerinde, da hun har noget at fortælle og udtrykker sig glimrende, akkompagneret af sin guitar og mundharmonika. Hun fortæller sine gode historier og giver sine rolige ballader med en naturlig, stille optræden, hvad enten hun synger på engelsk eller svensk.

Aftenens tredje og afsluttende musik kom fra norske Lars Martin Myhre fra Sandefjord. Han havde allieret sig med svensk/danske Perry Stenbäck, og parret jonglerede og spøgte sig gennem aftenen ved at drille hinanden med deres nordiske ophav og tilhørsforhold. Der var lune, humør og mange gode historier krydret med vittigheder, og de to musikalske venner demonstrerede et hyggeligt og musikalsk parløb af høj kvalitet.