JP and the Seeger Session Band

JP and the Seeger Session Band

Fredag aften var de store bands aften på årets Skagen Festival. Både på den ene og den anden måde. Neighbours & Friends mønstrede 11 musikere på scenen og gav publikum det, de kom efter.

Morten Husted

Morten Husted

Dejlige melodier og sange som mange nok kender fra tv-udsendelserne fra ”Mariehaven” med Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen i forgrunden – og med førstnævnte som populært midtpunkt, der styrer de musikalske løjer og roller på scenen.

Bandets yngre medlemmer fik alle lov til at udfolde sig på mange forskellige boldgader, og det var med til at give et varieret repertoire. Den dygtigt fløjtende Sidsel Maria Michelsen havde en sømandssang på sit repertoire, mens Casper Hundebøj med flot vokal gav ”Pianoman”.

Countrymusikken var repræsenteret ved den meget alsidige Morten Husted, der behersker alskens strengeinstrumenter, og han gav klassikeren ”Long Time Gone”. ”Little Maggie” blev elegant fremført af banjospillende Sine Bach Rüttel, og så fik Ronnie Olesen spontant stående bifald, da han sammen med Morten Husted gav en forrygende boogie-woogie. Og da Neighbours & Friends sluttede med endnu en god kending fra tv, ”Som om det var i går”, måtte publikum op at stå igen og applaudere.

 JP and the Seeger Session Bands blæsergruppe

JP and the Seeger Session Bands blæsergruppe

Hollandske JP and the Seeger Session Band overgik deres danske kolleger med ikke mindre end 14 musikere/sangere på scenen. Det meget energiske, velspillende og meget underholdende band kom gennem mange musikarter med swing, gospel, blues, folk, bossanova som blot nogle genrer.

Der var dejligt genhør med Pete Seeger-sange, og det store band med blæsergruppe og korpiger gav også et par flotte og populære potpourrier til det begejstrede publikum, hvor ingen forlod salen, før stroferne af ”We shall overcome” tonede ud til allersidst.

Neighbours & Friends

Neighbours & Friends