I Aarhus kunne man søndag eftermiddag tage mod vest, nærmere sagt til Budstedet i Brabrand, og lytte til et nyt og spændende dansk country-og bluegrassband.

Jonathan Feig

For ca. 15 år siden overtog Finn Varberg bygningen og indrettede Jydsk Antikvariat med planer om et sted med kulturelle aktiviteter. Alle vægge er fyldt med bogreoler, og der er kunst på væggene, men først nu har musikken gjort sit indtog! Og det gjorde den med manér, da det lokale Brabrand/Aarhus band Molde gav koncert.

Selv om de fem musikere kun har spillet sammen i godt halvandet år, så har de allerede fundet sammen i en god enhed. Nordisk folkemusik, country, bluegrass, jazz og sydstatstoner mødes og flettes sammen i en velspillet og ikke mindst velsunget udgave med Maria Molde som frontfigur.

Den unge sanger-sangskriver står for de fleste numre, og hun synger stort set kun på dansk, hvad der gør countrymusikken mere nærværende. Bandet gav et par covernumre foruden Maria Moldes kompositioner, og sættet indeholdt også et par instrumentale numre, bl.a. Brabrand trinbræt og Besøg udefra.

Maria Molde

Det blev en meget varieret samling numre med både de stille og mere muntre toner fra bandet, som også har den styrke, at alle kan synge. Teksterne handler om årstiderne med vejr og vind, eftertænksomheden, nærværet og i det hele taget, hvad der foregår omkring os i dagligdagen.

Foruden Maria Molde, som spiller mandolin, består Molde af Jens Rosenberg på bas, Anders Gade Jensen på banjo, på cittern/guitar/klarinet Uffe Holmgaard Eriksen og så violinisten Jonathan Feig. Uden at forklejne de øvrige i det  bandet skal sidstnævnte fremhæves som en meget dygtig violinist, der hævede sig et stykke over gennemsnittet. Men i det hele taget var bandet meget harmonisk, og med Maria Moldes dejlige stemme i front kommer vi uden tvivl til at høre mere til den charmerende kvintet.