Sidste lørdag eftermiddag kunne man opleve ikke mindre end en verdenspremiere ved Aarhus Folk Festival. Det foregik udendørs, hvilket også er yderste sjældent ved festivalen. Aarhus Folkemusikkor debuterede på scenen i Gyngens gårdhave. Koret består af ca. 20 medlemmer, og denne dag var det 15 af dem, der gav korets premierekoncert under ledelse af dirigent Maria Kruchov Midtiby.

Den unge dirigent var blevet anbefalet til at lede koret på anbefaling af to damer fra Aarhus Folkemusikhus. Hun havde så gjort fodarbejdet med at få oraganiseret koret og oplyste, at der er plads til mange flere i koret, så interesserede kan henvende sig via mail: ellenmatthiesen@mail.dk Der er både damer og herrer i koret, så har man lyst, er man meget velkommen til at kontakt Ellen og høre nærmere om muligheden for at komme med ombord.  Koret præsenterede både svenske og danske folkemelodier og slap fint fra deres premiere.

Man kunne så trække indendørs, og Gyngen bød på irsk underholdning i topklasse. Mike McGoldrick & Dezi Donnelly præsenterede mange melodier fra duoens nye album Dog in the Fog, som netop er udkommet med 12 numre, de fleste dog med flere melodier i. Det er fortrinsvis traditionelle toner, der strømmer lifligt ud af Donnellys violin og McGoldricks fløjte og uilleann pipes.

De to musikere begyndte allerede at spille sammen, da de var omkring otte år, og nu næsten 40 år senere udgør de en meget sammentømret og velspillende duo, som også er kendte hver for sig i mange andre sammenhænge. De var i ungdomsårene således begge medlemmer af bandet Toss the Feathers. Men selv om de begge har været involveret i mange forskellige projekter og spillet i mange andre bands, så har de altid holdt kontakten ved lige. Det er der nu kommet et album ud af.

De to musikeres instrumenter smelter sammen til en helhed, og vellyden strømmer ud med især jigs og reels. Og dertil med små historier og anekdoter om sangene, musikken og sjove hændelse, som duoen fortæller med varme og humor. Duoen spiller på Dexter i Odense onsdag 10. i en dobbeltkoncert med Fromseier Hockings, og torsdag står de så på scenen hos Copenhagen Folk Club – det foregår som ofte før i Metronomen på Frederiksberg.