Et dansk-amerikansk mix sørgede for, at solen skinnede længere i Sabro søndag aften.

Efter en forårsweekend med sol fra en skyfri himmel, kunne en søndag aften næppe afsluttes bedre, end med en koncert med god musik, skyllet ned med en enkelt kold velsmagende øl.

Arrangørerne fra bryggeriet Wintercoat inviterede til koncert med den svensk boende dansker MC Hansen og amerikanske Vanessa Peters.

MC Hansen er på sin femte turne med Vanessa Peters fra Texas, USA. De to singer-songwritere optrådte både solo og sammen, og de supplerede hinanden fint med et varieret sæt af country, folk, gospel og bluesmusik.

MC Hansens står stærkt med sine fortællende tekster tilsat hjerte og spilleglæde, hvor den amerikanske inspiration tydeligt skinner igennem.

”Jeg er inspireret fra USA, men efterhånden kommer der mere og mere Benny Andersen i min lyrik,” fortæller MC Hansen i pausen, og håber at publikum tager godt imod hans tekster, som udelukkende er på engelsk.

”Jeg kan rigtig godt lide, at komme ud og spille på de små spillesteder, hvor man er tæt på publikum, og hvor vi spiller akustisk og synger uden mikrofoner,” tilføjer MC Hansen, der også afslører at han er i fuld gang med en ny cd, men den ikke bliver færdig før næste år, selv om halvdelen af numrene allerede er indspillet i USA, hvor resten så skal indspilles senere på året.

Vanessa Peters har også nok at lave. Sangerinden har det amerikanske ”drive” over sig, og spiller ca. 150 live koncerter om året, og så er det alligevel blevet tid til at indspille tre albums. Hun fortsætter fra sin danske turne til Holland, Belgien og Tyskland, hvor efter hun tager tilbage til USA i maj, for at spille seks koncerter, inden hun vender hjem til sin bopæl i italienske Toscano.

Jacob Chano, der oftest spiller på trommer med MC Hansens band, var indkaldt som forstærkning for duoen, og assisterede under søndagens koncert både vokalt og med mundharpe, og var især med til at forstærke indtrykket af MC Hansen og Vanessa Peters ellers glimrende vokaler. Så da ekstranummeret tonede ud, kunne det føles, som om solen stadig skinnede over Sabro.

Vanessa Peters og MC Hansen, Wintercoat, Sabro, 11. april, 2010