Foto: Stig Rasmussen

Foto: Stig Rasmussen

Irsk folkemusik trives i både små pubber og store koncertsale. Mairin Fahy Band gav et eksempel på det sidste, hvor Portalens store sal var fyldt med et lydhørt publikum. Fahyfamilien var foruden Mairin repræsenteret ved bror Gerard, søster Yvonne og sønnen, som et par gange måtte ind på scenen og danse samt husbond Chris Kelly.

Koncerten var naturligvis præget af deres medvirken i de megapopulære Shows´Riverdance´, ´Trad Of The Proms´ og hendes optrædener med The Chieftains. Musikken er stramt arrangeret og meget varieret, og både ’trads’ og nye originalnumre, instrumental- og sangnumre er frisket op. På næsten Elton Johnsk manér blev Galway Bay, Walk Safely My Love og Will Ye Go, Lassie, Go fremført. Der var solooptrædener med concertina, ‘nylon’guitar og bodhran med god tid til at nyde lyden af det enkelte instrument.

Midtpunktet er dog Mairin Fahys violinspil. I de sædvanlige medleys af jigs, reels, polkaer samt nogle transatlantiske udflugter Voyage og Blackberry Blossom og Ragtime Annie viste hun sin virtuositet. Den sikkerhed og det overskud, hun besidder, gør hende til én af de bedste irske violinister. Min egen favorit var deres version af Lark In The Morning, Og nå ja, publikum fik da også lige plads til en fødselsdagssang til Chris Kelly, som fyldte 50. Endelig var Martin O’Hare gæst på aftenens sidste par numre.

Det er en smagssag om man synes, at trommesæt, syntheziser og lydeffekter passer ind, men Mairin Fahy Bands eneste optræden i Danmark blev en vellykket aften med et show, en opvisning, som er meget populært og vil blive husket.