Foto: Louise Koustrup

Foto: Louise Koustrup

Der stod canadisk Americana countrymusik på programmet på et pænt fyldt Atlas en varm tirsdag, hvor sommeraftenen ellers trak mange mennesker til området omkring åen, der løber lige uden for spillestedet.

Foto: Louise Koustrup

Foto: Louise Koustrup

Den barfodede guitarist Champagne James Robertson lod guitaren klinge til første nummer, da Lindi Ortega stille og roligt kom på scenen i kort sort kjole med slør for øjnene og iført sine karakteristiske og faste følgesvende nemlig hendes røde støvler. Som har fulgt hende, siden hun for tre år siden udgav sangen Little Red Boots fra albummet af samme navn.

Selv om det første nummer havde den optimistiske tekst, at ovenover skyerne skinner solen altid, så handlede mange af canadierens tekster om ensomhed, knuste drømme, ulykkelige kærlighedsforhold, død og selvmord. Eksempelvis The Day You Die og Lived and Died Alone.

Vi kom hele tonespektret igennem med Lindi Ortegas utrolig smukke, lidt upolerede og meget kraftfulde stemme i flere af sangene, hvor hun bevægede sig fra det stille til fuld stemmeføring. Hun blev akkompagneret af den glimrende guitarist Champagne James Robertson, der også fik lov at demonstrere sine fingerfærdigheder i flere solopassager. Foruden egne numre havde sangerinden også fundet plads til bl.a. Bee Gees melodien To Love Somebody, som hun havde sat i eget arrangement. Hun gav dog et mere muntert nummer som det ene ekstra nummer, for som hun sagde, så skulle publikum ikke gå hjem med mørke tanker. Inden hun pænt nejede og sagde tak for i aften, gav hun sin coverversion af The Eagles Desperado.

Foto: Louise Koustrup

Foto: Louise Koustrup

Den 34-årige sangerinde og sangskriver er født i Canada, men har mexicansk far og irsk mor, hvilket hun mente at kunne bevise, da hun både kan lide tequila og øl! Hendes store inspirationskilder er de ældre countrymusikere som Emmylou Harris, Dolly Parton, Hank Williams, Waylon Jennings og Johnny Cash (derfor er hun oftest klædt i sort på scenen)

Lindi Ortega fortalte, at hun stadig foretrækker vinylen på en ”rigtig” pladespiller, når hun er hjemme i sin lejlighed i Nashville, hvor hun fortrinsvis lytter til country og blues. Selv om hun er rykket til USA, så har hun været nomineret seks gange til diverse priser i sit fødeland.

Og selv om Lindi Ortega på sit seneste album Tin Star synger ”Boy, You don’t know me, I’m a nobody”, så er sangerinden med den flotte altstemme ikke mere en nobody for det tilfredse publikum, der havde valgt koncerten frem for varmen.

Egentlig var der ikke brug for opvarmning på denne årets varmeste dag til dato, men som den musikalske opvarmning gav Blackie’s Cage publikum en halv times solid rockabilly-americana, hvor det især var forsangeren, der fremstod stærkt med en dejlig hård vokal i et solidt guitar set-up.

http://lindiortega.ca/

Foto: Louise Koustrup

Foto: Louise Koustrup