Når musikhuset reklamerer med gratis koncerter på Caféscenen, kommer der som regel pænt med publikum. Søndagens koncert med Klezmer Duo var ingen undtagelse. Der var proppet med mennesker foran scenen, på trapperne ved siden af og på både 1. og 2. etage.

Herfra var der også udsyn til de to dygtige og charmerende musikere, der spillede deres medrivende musik, så man for en times tid glemte alt om storm og regn, der piskede ned udenfor. Evt. vinterdepression og forårstræthed blev drevet væk af smukke muntre og energiske toner frembragt af de mange forskellige instrumenter, duoen præsenterede – foruden dejlige vokaler på flere forskellige sprog.

Henrik Bredholt spillede foruden sopransax også på dulcimer, tuba, jødeharpe og et skalmeje- lignende instrument. Ann-Mai-Britt Fjord tog sig af harmonikaen, en tromme og de fleste vokalnumre. Det var sidste dag i vinterferien i det østjyske, så i den anledning stod der familiekoncert på programmet. Duoen gjorde derfor meget ud af at fortælle og forklare om deres musik og instrumenter, og flere numre var på dansk.

Men den gyldne tråd med en musikalsk rejse til Østeuropa og Balkan blev fulgt, så der var musikalske toner fra Ungarn, Grækenland og især Bulgarien i dagens sæt. Der blev både klappet og sunget med, og publikum kunne også opleve ”svigermødrenes kamp” udført mellem tuba og harmonika! Og så opnåede en lille pige at komme op på scenen og spille trommer med Klezmer Duo, inden vi fik et ekstranummer med Jødetur fra Aarhus med en mini-jødeharpe i brug.

Så da den musikalske tur sluttede i Aarhus, i regn og rusk, havde tilhørerne for en stund været langvejs omkring i et musikalsk festfyrværkeri, som man kun kunne blive i godt humør af at lytte til.

https://www.klezmerduo.dk/index.html