Holland har i mange år været et land med meget bluegrassmusik og med en livlig udveksling med det danske bluegrassmiljø. Det er stadig tilfældet, og derfor er det meget naturligt, at hollandske bands som Red Herring kommer forbi og giver koncert.

De startede i 2012 som duo med Arthur Deighton og Joram Peeters, men blev snart en trio da Loes van Schaijk kom med, og de lavede deres første album. Da de havde udgivet deres andet album, var Paul van Vlodrop blevet fast medlem. De er alle glimrende sangere, som kan skifte mellem at synge lead og kor, og samtidig er de multiinstrumentalister. Så denne besætning er blevet så slagkraftig, at de siden har opnået en vis popularitet også uden for de nederlandske grænser. For nylig udgav de et tredje album Here To Distract You.

Red Herring har ikke kun et repertoire af traditionel bluegrass og det, som vi i 1970’erne kaldte progressiv bluegrass. De komponerer selv sange samt henter inspiration fra mange andre steder, så de betegner sig selv som et rootsband. Jeg foretrak deres Bonaparte’s Retreat-medley, Paul Bradys Marriage Made In Hollywood, The Bands’ The Weight og Reno & Smileys Barefoot Nellie.

Vi fik således klange af både blues, sigøjnermusik, britisk og irsk folk, swing, rock, cabaret med mere, og derfor kan man rose bandet for at lyde meget varieret, men måske også lidt ufokuseret. De klarede nu denne balanceakt fint og blev vel modtaget, fordi de er glimrende musikere og entertainere.