Der var trængsel på den lille biografscene, da Kajsa Vala Band klemte sig ind på den. De fem musikere havde ’taget en hel musikforretning med’, som Vala udtrykte det. Det var dog ikke bare blær, for alt udstyret kom vist i brug inkl. det eksotiske, hånddrevne, indiske harmonium.

Det blev en særlig nydelse at lytte til den fyldige harmonisang, som bandet præsterede. Alle mikrofoner blev brugt, og sjældent har jeg hørt danske musikere i rendyrket korsang så gennemført og flot. Især et par næsten a cappella-sange gik rent hjem, og i det hele taget virkede bandet usædvanlig tæt sammenspillet.

Midtpunkt, forsanger, sangskriver, mandolinist og guitarist er imidlertid Kajsa Vala, som foruden sin dejlige stemme har nogle gode sange at byde på. Især Saint Cecilia og den nye og aktuelle Here Comes Winter er singler af internationalt format. Valas sange er personlige og samtidig almene – de er traditionelt opbyggede og iørefaldende, og de blev præsenteret, som man kan høre dem på albummet. Repertoiret er meget varieret og spænder lige fra stille ballader til saftige rockere. Det er en god smeltedigel af rootsmusik med blues-, country- og gospelingredienser.

Kajsa Vala har i perioder opholdt sig i musikbyen med nogle af de allerbedste sangskrivere og musikforlag – Nashville, og det er også her, at dele af 2016-albummet ’Kajsa Vala’ er indspillet. Vi fik primært sange fra albummet, men også nye, lovende sange. Til aftenens sidste ekstranummer trådte bandet ned blandt publikum og spillede unplugged. Jeg behøver næsten ikke at tilføje, at jeg anbefaler at tage af sted og høre Kajsa Vala, som er i gang med en del koncerter landet over.