Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmiths syv medlemmer havde været i studiet de seneste fem dage før de stod på scenen i Jelling – og nu brændte de efter at spille live foran et publikum. Så mens der på festpladsen ved aftenstide bredte sig en duft af burgere, pandekager, risretter, mexicansk mad og øl, serverede bandet en forrygende koncert, hvor der ikke var brug for hverken forret eller mellemretter.

foto44978Jonah Blacksmith gav kendte, men også en god håndfuld nye numre, som faldt i publikums smag. Især nummeret Stars gik rent ind, og skulle der blandt tilskuerne stadig være tvivlere, så måtte de her overgive sig helt. Det var folkrock og americana til flere stjerner i Michelin-guiden.

Det giver en ekstra dynamik og styrke med de to musikere på trommer, men det nordjyske band forstår alligevel, at det ikke bare skal være en slagtøjsfest. I f.eks. nummeret Ghost forlod de to musikere scenen, så det ikke blot var et spørgsmål om at øge volumen under koncerten.

Bandet havde foruden blandingen af stille og mere rockede numre også fundet plads til et lidt utraditionelt nummer med tre små herrekor på scenen, hvert kor med to mand akkompagneret af mandolin/guitar og mundharpe.

Undervejs kom en stime nye numre, som endnu ikke havde fået titler, men med arbejdstitler som Michael Ræv, Banjo Blå og et såkaldt Joker-nummer! Absolut ingen tvivl om at Jonah Blacksmiths musikalske stil og genre blev rigtig godt modtaget, ikke mindst fordi de spiller så hudløst ærligt og direkte.

foto44949