Siden 1961 har det hyggelige, nordsjællandske teater stået i den Gamle By i Aarhus. Det havde fungeret som almindeligt teater i Helsingør i mange år, men blev også brugt som festsal, hvor man fjernede bænkerækkerne og overdækkede orkestergraven, så man havde et stort dansegulv.

Mette Kathrine Jensen Stærk

Der blev også opfordret til dans, da Kristian Bugge, Mette Kathrine Jensen Stærk og Morten Alfred Høirup for anden gang gav koncert på den gamle scene. Selv om det ikke blev til dans under koncerten, så kunne musikken få publikum til at spjætte med benene og tromme med fødderne. I takt til sønderhoninger, polkaer, valse, scottish og reels fra forskellige egne af landet og også et sæt fra Iowa. Selvfølgelig med henvisning til Dwight Lamb, som musikerne har besøgt i det amerikanske, og som mange sikkert har oplevet herhjemme, når han har besøgt Danmark.

Men vi fik også et par canadiske melodier med på vejen som bonus, da Kristian Bugges kone, violinisten Jamie Fox, er flyttet her til landet. Hun spillede et par smukke valse fra sit hjemland.

Morten Alfred Høirup sang også et par dejlige viser, som var med til at sørge for et varieret program, i den hyggelige sal med den ellers lidt søvnige varme belysning, som man måske fornemmer på billederne fra koncerten. Men der var absolut ingen, der på den baggrund nikkede med hovederne. For musikken blev leveret med spilleglæde og god energi, uanset om det var melodier af Evald Thomsen, menuetter, polonæser, polkaer fra Dansk Vestindien eller de ovennævnte toner fra Nordamerika.

Så efter andet års koncert med de tre musikere kan man glæde sig over, at det nu må være en tradition med de tre (måske fire) musikeres koncert i det gamle Helsingør Theater.

Jamie Fox overtog Mette Kathrines plads i et par numre.