Jensen & Bugge bliver til en trio, når Morten Alfred Høirup slutter sig til, og det er faktisk ikke så ringe endda, som vi siger i det jyske! Søndag på en lidt kedelig grå og regnfuld eftermiddag klarede det op, da der kom musikalsk solskin over Helsingør Theater, som jo er beliggende i udkanten af Den Gamle By. Her i den smukke, hæderkronede gamle sal var der ellers en orkestergrav foran scenen, men i dagens anledning var musikken på scenen!

stolOg hvilken musik. Dejlig traditionel dansk folkemusik, når det er bedst. Svingende polkaer, reels, valse, viser og sange med Morten Alfred Høirup ved mikrofonen. Det blev til et varieret sæt, hvor der blev vippet med fødderne, klappet og stampet med på trioens populære repertoire.

Man har jo hørt om nogen, der spiller en vis legemsdel ud af bukserne. Under koncerten var det Kristian Bugge, som spillede på sin violin, så hans stol brækkede – og han fortsatte siddende på gulvet. De tre musikere var så begejstrede for spillestedet, så de nærmest lovede, at de ville komme tilbage næste år. Ingen i publikum protesterede, tværtimod!

Det var en flot koncert med genopfriskning af musik fra især Fanø, Lolland-Falster og Thy, og fra sidstnævnte landsdel havde en del af musikken været en tur i USA da spillemanden Chris Jerup for mere end 100 år siden tog den med sig. Men den vendte tilbage i form af barnebarnet Dwight Lamb, som også kommer til Danmark i løbet af foråret.