Foto: Claus Hellgren Larsen

Foto: Claus Hellgren Larsen

Det er syv år siden det midaldrende ægtepar Jeanette og Johnny Williams fra USA sidst besøgte os, og de er ikke kun blevet ældre, men også bedre. Både som sangere og sangskrivere. Det er der mange andre end mig, der synes, for de er i mellemtiden blevet hædret med en lang række nomineringer og priser. Desuden har de som professionelle musikere givet et utal af koncerter og udgivet masser musik. Foruden familiesamarbejdet har begge en parallel solokarriere som især sangskrivere.

Johnny Williams’ seneste soloplade Last Days of Galax.(som du kan høre på:  http://mountainroadsrecordings.com/index.php/store/johnny-williams/ er velproduceret og giver et godt indtryk af hans store sangskriver- og især sangtalent. Live har hans stemme en mere rå og distinkt klang, som minder lidt om Ralph Stanley’s (efter min mening én af de allerbedste vokalister i bluegrassmusikken). Jeanette er også en glimrende sanger, hvis stemme bedst kom til udtryk i hendes egne følelsesfulde ballader. De supplerede hinanden godt, og vi fik nogle dejlige duetter og nogle af de nye sange, som vil komme på hendes kommende soloalbum.

Med et solidt fundament i bluegrassmusik tog de nogle afstikkere i både traditionel country, gospel og sågar pop, og sangene var hentet både fra The Carter Family og The Allman Brothers Band for nu at nævne nogle yderligheder, men de var arrangeret og udført i klædelig folkemusikstil.

Det var et lidt amputeret backingband idet The Williams’ havde valgt at bruge et pickupband fra Slovenien, hvor de er gang med en turné. Da dobrospilleren så oven i købet var blevet syg, så bestod backingen af en banjo, som derfor havde rigeligt at se til. Det gjorde nu ikke så meget, for vi fik både ægte bluegrass-energiudladninger, og stille sangnumre, hvor Williams’ vokaler foldede sig bedre ud, end hvis de var druknet i musik. Johnny Williams (guitar) og Jeanette på bas dannede såmænd et rigeligt og udmærket akkompagnement. En dejlig aften i selskab med autentisk musik.

https://www.facebook.com/jeanette.williams.band

http://www.kmkulturhus.dk/koncertkalender.html