Jacob Dinesen

Først på eftermiddagen stod det sønderjyske stortalent og den efterhånden veletablerede musiker Jacob Dinesen på den store scene. Den 22-årige sang- og sangskriver gav sidste år ca. 70 koncerter, hvor der var udsolgt til de fleste. I år har han skåret væsentlig ned på turnélivet og spiller således kun 13 koncerter herhjemme resten af året plus tre i udlandet.

Men der var ellers dømt fællessang og skrålen-med til iørefaldende folkrock- og popmelodier. Både de kendte sange fra hans første album fra 2015 Dancing Devil, Will you Stay og Say Your Name og fra det seneste album Brace Against The Storm fra 2016 : Roll With Me, Take Me To The River og Jessie. Under sidstnævnte nummer hoppede Jacob Dinesen elegant over hegnet og tog en længere tur rundt blandt publikum og sang om Jessie! Vi fik selvfølgelig også den seneste single fra i år, The World Before My Feet.

Suzi Quatro i før og nu udgave

Så stod Rasmus Lyberth klar i Søpavillonen med sit band. Og selv om publikum ”ikke forstår en skid af, hvad jeg synger”, som sangeren og sangskriveren bramfrit selv udtrykte det, så havde man ofte fornemmelsen af, hvad sangene handlede om. Man måtte gang på gang overgive sig helt for Rasmus Lyberths helt fantastiske vokal, hvor han både beherskede de fine rytmiske sange, eksempelvis en fynsk forårssang, men også et par mere rockede. Rasmus Lyberth sluttede i øvrigt med en sang på dansk om, at livet skal leves.

Undervejs konstaterede han, at det var svært at skulle underholde så længe, da der var en halv time endnu! Men det klarede han nu uden problemer. Og som han også fortalte, så havde han egentligt lidt småtravlt, for han skulle hjem og se Champions League-finale i TV, men det skulle han nu nemt kunne nå.

Soleima

Den 67-årige amerikanske rockstjerne Suzi Quatro er still going strong, selv om man godt kunne høre på stemmen, at fordum tiders skarphed og hårdhed er falmet lidt. Men hun gjorde det hæderligt og gav mange af sine kendte hits fra 70’erne og 80’erne, som man måske havde glemt alt om, men nu fik genopfrisket.

Det næste punkt på programmet var en koncert med Sarah Mariegaard. Øh hvem? Jo, den 29-årige tidligere Aarhus-pige er kendt under navnet Soleima! Hun måtte dog vente ca. en halv time med at gå på scenen, da strømmen forsvandt i en del af området, og ventetiden brugte konferencieren bl.a. på at få publikum til at synge fødselsdagssang for Kronprinsen. Men den talentfulde sangerinde var absolut værd at vente på, og hun optrådte i den helt hvide Real Madrid-spilledragt, så hun skulle nok også se fodbold senere på aftenen.

Hun går sine egne veje, og hendes sætliste er svær at katalogisere. Lidt singer-songwriter med pop, world-   og indietoner strømmer ud fra den velsyngende Soleima, som måske ikke er direkte til folk- festivalerne, men alligevel et meget fængende spændende bekendtskab.