Pressefoto

Pressefoto

J. Tex er Jens Sørensen, sang/guitar/mundharpe, men stik ham hvilket som helst andet instrument, så skal han nok få musik ud af det. Han har spillet musik, siden han var en lille knægt, og er om nogen Mr. Roots i Danmark. I hans musikalske bagage er både bluegrass, old-time, blues, gammel country og meget mere. Hans sang kunne tidligere lyde som Tom Waits og Steve Earle, men han har fundet sin egen stemme, sangene er hans egne, og de er blevet bedre og bedre.

Sammen med nogle forskellige musikalske venner, som udgør hans frivillige Volunteers har han de seneste seks-syv år spillet amerikansk root-musik herhjemme og i udlandet. De har udgivet flere glimrende cd’er – senest ”House on the Hill”. Jason Bedard og Tue Lund Christensen på bas og trommer udgør resten af bandet.

Aftenens repertoire bestod af ældre favoritter som ”What A Bummer” og ”Misery”, men der blev også præsenteret nyt materiale (som er ved at blive indspillet i Sverige). Nyere sange som ”Coalminer’s Daughter”, ”Go To Texas” og ”Black & Blue Blues” fungerede fint. Bandet rammer en autentisk sydstatslyd, som vi kender fra diverse roadmovies. Kombinationen af mol og uptempo er med til at give en western-swing- og jive-lyd, som klæder trioen.

http://www.jtexthevolunteers.com/