Nu kan vi endelig blive opdateret på livemusikken, og der var gensynsglæde i Pavillonen på Karens Minde, da foreningen Bluegrass Music Denmark kunne genoptage sine koncertrækker efter over et års nedlukning. Det var også et tilbagekig på Jens Sørensens spæde start med sine gamle bluegrass-legekammerater i slutningen af 1970’erne.

”Jeg skal lige banke rusten af”, sagde Jens, men han er bedre end nogensinde. Det to timers sæt, vi fik, kunne han fylde med sit bagkatalog af velskrevne sange og med egne arrangementer af nogle covers – herunder Johnny Cashs I Still Miss Someone, Merle Haggards The Bottle Let Me Down og Woody Guthries Do Re Mi.

J. Tex’s seneste album udkom lige ind i nedlukningen. Vi kunne give Neon Signs & Little White Lies gode anmeldelser her på siden, og nu kunne vi endelig opleve dem live. Hans sange er som en historisk USA-rejse spækket med begivenheder, personer og billeder. Man kan betragte rejsen som sindstilstande med en spiritualitet, der sagtens kunne fungere som soundtrack til den biografaktuelle film Nomadland.

Tex’s vokal er bare blevet bedre, og han pyntede med sine sprælske guitarintermezzoer. Herligt at opleve det tætte sammenspil med hans mangeårig ven, bassist og sanger Frank Borgaard Jensen. De fik musikken til at gynge og swinge, og publikum var lydhøre for den herlige rootsblanding med elementer af både country, folk, bluegrass, m.m.

Næste koncert i den glimrende pavillon er d. 18.juni, hvor trioen Twang skal vise, hvad de har fået ud af pausen. Nu kunne vi konstatere, at J. Tex ikke er blevet rusten, men tværtimod er rykket tættere på toppen af dansk americana.

https://www.jtex.dk/

https://www.facebook.com/groups/55351584190/