Danske musikere er populære på de tyske musikscener, hvilket blev bekræftet under en koncert i Kiel lørdag den 22. oktober.

Sangerinde Ida Wenøe har været forsanger i Boho Dancers og er i front for The Silver Cords og har senest turneret sammen med amerikanske Daniel Thomas Phipps, som hun mødte i foråret i Austin, Texas. I de seneste uger har parret været opvarmning ved nogle af Workers in Songs koncerter under bandets turne i Tyskland.

Ida Wenøe og Daniel Thomas Phipps

Ida Wenøe og Daniel Thomas Phipps

Singersongwriter-duoen præsenterede et repertoire af duetter, skiftende solonumre og flere sange, hvor parret støttede hinanden og beviste, at de kan både hver for sig og sammen. Det blev et sæt med stille og rolige sange med gode historier – samt ikke mindst komponisten og sangskriveren Ida Wenøes smukke klare stemme, som virkelig leverer varen. Og det virker, som om den unge sangerinde har meget mere at give sit publikum, da både stemmen og talentet til meget mere er til stede. Det er spændende at følge hende, enten med band, som part af duo eller solo.

Workers in Songs (øverste foto) var aftenens hovednavn på Hansa 48. Det var tredje gang, bandet stod på scenen i det intime spillested, der er gemt væk i en sidebygning i en baggård i det indre Kiel, Bandet har fortjent oparbejdet et fast publikum, som begejstret både dansede og sang med på mange af numrene fra de fem musikere. De måtte give et par ekstranumre og et ekstra-ekstra nummer, inden de forlod scenen, trods publikums krav om endnu mere musik fra bandet.

Der var fængende country-folkrock på programmet, som lige fra første strofe fik det nærmest fyldte spillested til at rocke og rulle i takt til Workers in Songs energiske og rytmiske uptempo numre, hvor især et instrumentalt nummer satte gang i det meget medlevende publikum. Bandets karismatiske forsanger Morten Krogh styrede med sin blanding af enorme energiudladninger og samtidig rolige ”nede på jorden”- stemning en solid musikalsk helhed med bandet, der ved brug af flere forskellige instrumenter undervejs varierede deres lydbillede.

Bandets kompositioner i country, folk og americana-genren tilsat rocktoner præsenteret med humør og hæsblæsende spilleglæde er absolut værd at lytte til, både hjemme og ikke mindst live.

http://workersinsongs.com/