Hayley med efternavnet Reardon lagde vejen forbi Næstved som et led i en to måneders Europaturné. Med koncerter et nyt sted hver aften er det i sig selv lidt af en udfordring for en 23-årig. Når det så også er som solist og med stille sange, som publikum ikke kender, så er det modigt.

Hayley klarede det fint. Hun var spagfærdig i præsentationerne og spillede et afdæmpet guitarakkompagnement, men vi kunne til gengæld nyde hendes distinkte, behagelige og luftige stemme i en stærk to-delt koncert.

Hjemme i Boston etablerede hun sig på folk-scenen allerede i 2012 med debutalbummet Where The Artists Go. Med opfølgeren Wayfindings fra 2014 var hun blevet en singer-songwriter, som havde fundet sin folk-pop-stil med lyrisk dybde, og hun begyndte at få national opmærksomhed. Hun turnerede nu i det meste af USA, og da EP’en Where I Know tidligere på året udkom, var hun allerede en etableret og erfaren sangskriver og havde et lokalt hit med sangen Numb and Blue.

Derfor har hun også allerede et stort katalog af egne sange, som hun præsenterede os for – her på hendes første besøg i Danmark. En Norah Jones-sang og Lyle Lovett-sangen If I Had A Boat var eneste coversange. Ellers var det hendes egne, meget ’voksne’ sange og fortællinger om voksne emner. Trods sin alder reflekterer Hayley modent over tilværelsen. Man kan forstå, at hun stadig er ved at opdage nogle af livets mysterier, men hun har alligevel samme udstråling af erfaring og viden, som man oplever hos hendes ældre singer-songwriter-kollegaer.

https://www.youtube.com/watch?v=XDZ9od_kjeY