Fremmødet var desværre ikke så stort, da svenske Happy Heartaches besøgte bluegrassforeningen BMD. Mange gik derfor glip af en aften med både god musik og god underholdning. Kvartetten bastår af Brita Bjørs, gulvbas, Albin Ekman, fiddle, Max Tellving, guitar og Alicia Jardine, banjo. De bidrog alle med vokaler og opnåede derved en varieret lyd.

Samtidig skiller de sig lidt ud fra andre bluegrassbands, fordi Jardine spiller banjoen i clawhammer-stil. Dette giver en mere rytmisk ’klonk’-lyd sammenlignet med den gængse, mere rullende og metalliske lyd, der kendetegner trefingerstilen.

De havde et spændende repertoire, som de har hentet fra både bluegrass, oldtime og country. Der var både nyere singersongwriter-ting og traditionelle numre. Det er også i den gamle countrymusik, de har fundet deres navn i den gamle Little Jimmy Dickens-sang Happy Heartaches.

Gruppen har stadig kun enkelte egne sange på repertoiret, men til gengæld har de kvalitet nok til at vinde en konkurrence om bedste nye bluegrass-sang på Grenna Festivalen. De tydelig stolte og glade musikere kan nu glæde sig til at indløse præmien: En tur til USA og optræden på bluegrassfestivalen DelFest i staten Maryland

Og Happy Heartaches er ved at indspille et nyt album. Spændende at høre om de kan omsætte den gode energi og humor, som vi oplevede forleden på Karens Minde, til plade.