rakkerpak (1)Festivalen i Jelling er slut efter fire dage i fint vejr. Rootszone.dk oplevede Eivør, Jonah Blacksmith og The Lone Bellow, og bringer anmeldelser af dem i de kommende dage. Men først Esben Langkniv, som spillede på en dejlig forårs-, ja, næsten sommereftermiddag med ren idyl ved Pavillonen ved søen. Esben Langkniv har spillet på store steder og på små, han har spillet for mange og for få, og det sidste var desværre tilfældet ved denne koncert.

rakkerpak (2)Han udgiver lørdag 4. juni albummet ”I disse tider” ved en gratis koncert i Helsingør Teater ved Den Gamle By i Aarhus, og søndag tager han til hovedstaden for at præsentere albummet på Bastionen & Løven på Christianshavn kl. 14.

Men først skulle han spille med sit ”Rakkerpak”, som til lejligheden bestod af guitaristen Henrik Skriver, harmonikaspilleren Emir Bosnjak og Jens Falck på violin. Det var de kendte numre fra især ”Hat & Briller”, som dominerede sættet denne fredag eftermiddag, hvor der endnu ikke var mødt mange mennesker op på pladsen ved nogen af koncertstederne.

Men et par håndfulde trofaste fulgte koncerten i teltet, og der var heldigvis også en del publikummer ved ”søbredden” (læs terrassen). De kunne nyde bandets glimrende musikalske støtte til Esben Langkniv, som styrede løjerne med sædvanlig sikker hånd og humørfyldt energi.

Jelling Musikfestival bød også på bl.a.  Lars Lilholt Band, Simon Lynge, Tom Donovan og Kim Larsen & Kjukken, der ifølge BT’s anmeldelse gav en aldeles fremragende, femstjernet koncert. Igen.

rakkerpak (3)