Som en Dr. Jekyll og Mr. Hyde har amerikanske Deer Tick også to meget forskellige sider. Deres ene musikalske side er en laid-back, akustisk singer-songwriter-stil, og den anden er energisk, elektrisk folkrock-stil. Deres optræden forleden var da også således fordelt i et akustisk og et elektrisk sæt, og det fungerede faktisk fint.

John McCauley er omdrejningspunkt og primær sangleverandør til bandet. Han har udtalt, at han er lige fascineret af Hank Williams og Kurt Cobain. Det kommer til udtryk i både hans musik og livsstil, som er præget af misbrugsproblemer. Han virkede da også noget kaotisk og ufokuseret og nåede at åbne mange ølflasker med tænderne – for siden at spytte kapslerne ud blandt publikum. Bag punkattituden gemmer sig en meget kompetent sangskriver, og de fleste af hans sange rummer både fængende melodier og god lyrik med et til tider grotesk billedsprog.

Deer Tick er ikke specielt velspillende, men de formåede at få begge sæt til virke ægte. Christopher Ryan håndterer både gulvbas og elbas, Ian O’Neill spiller diverse guitarer, og Dennis Ryan er trommeslager. Efter en længere pause er de sammen i gang med en større turné som støtte til deres seneste albums Vol. 1 (akustisk) og Vol. 2 (elektrisk). Om få dage skal de spille på Celtic Connections i Glasgow.

https://deertickmusic.com/music/