claus foto - CPHWorld 003

Foto: Claus Hellgran Larsen

Efter en fantastisk sommer varsler de lavere temperaturer og regnen nu, at efterårssæsonen er begyndt, og vi skal til at nyde musikken inden døre. Copenhagen World Music Festival 2014 er i gang, og her præsenteres et omfattende program med arrangementer både uden- og indendørs.  Ambitionen er at hente hele verdens musik til København, og det er da også nærmest lykkedes. Festivalen er spredt over hele Nordvestsjælland, og talrige musiksteder, institutioner og klubber er inddraget som co-arrangører. Ulempen er, at man kun kan nå at opleve en brøkdel af festivalen. Fordelen er, at et helt nyt publikum kan stifte bekendtskab med eksotisk folkemusik.

Netop dette var tilfældet fredag formiddag, hvor Frederiksberg Bibliotek havde inviteret nogle børnehavebørn til en slags workshop-koncert med trioen Abi Habibi. De havde sammensat et sæt, hvor de med en samlet fortælling fik præsenteret sammenhængen i arabisk musik og balkanmusik samt vist og demonstreret deres instrumenter: Klarinet (Bjonko Stosic), Saz og baglama (Fuat Talay) og Darbuka/percussion (Saer El Jishi).

Eivør Foto: Per Dyrholm

Eivør Foto: Per Dyrholm

Dette er bare en særlig del af programmet. Der er store koncerter, velegnede forhold for hele familien og gode muligheder for at danse. Lørdag spiller Eivør i Amager Bio kl. 20, og samme tidspunkt søndag står Dreamers’ Circus på scenen. Verdensmusikken har nemlig inviteret folk’en indenfor og gjorde det også de første to dage med bl.a. Svøbsk.

Se det samlede program. http://cphworld.dk/