Det engelske band Coast blev stiftet i 2007 af singersongwriteren Paul Eastham, og siden dengang er ikke mindre end 16 medlemmer kommet og gået i bandet inden de fire nuværende. De er er med på den igangværende Danmarks turne og står på scenen sammen med den samlende forsanger og grundlægger. Siden bandet startede i det sydengelske er det blevet til tre CD-udgivelser i hhv. i 2009, 2011 og i år. Ind imellem har Paul Eastham udgivet et solo album i 2014.

Der er ingen tvivl om, at det er forsangeren, der giver bandets dets sjæl. Hans udstråling, drivkraft og energi smitter meget af undervejs på de øvrige medlemmer, hvor især Finlay Wells giver den hele armen på diverse guitarer, bl.a. med et par solide soloer.

eastham

Paul Eastham

Det er folkrock, der læner sig op ad Runrigs genre, både musikalsk og mht. bandets ageren på scenen, hvor der ligesom det skotske band ikke holdes pauser, men hvor enkelte medlemmer forlader scenen i de numre, hvor de ikke medvirker. Så der køres der ud af i højt gear fra start til slut, dog også med enkelte langsomme passager. Bandets måske mest kendte melodi er den iørefaldende Oceanos, som selvfølgelig var på programmet forleden, ligesom der ved koncerten var flere numre fra det netop udsendte album.

Man kan stadig nå at høre bandet på den igangværende turne. De slutter af ved Strib Vinterfestival lørdag 11. februar, men forinden spiller de fredag d. 10. i Lunden i Silkeborg og torsdag aften i Sønderborghus. Coast er: Paul Eastham, vokal/keyboard/akustisk guitar, Chris Barnes, slagtøj/vokal, Andy Murray, guitar, Graeme Youngson, trommer og Finlay Wells, basguitar m.m.

Opvarmning stod den nordjyske duo The Devil’s Tiny Chains med Rune Dollerup Larsen og Viktoria Boyding for. De spillede en god halv times tid med kombineret americana, country og folktoner, som også faldt i publikums smag.

http://coast.band/