Rootszone præsenterede Anna & Elisabeth i forbindelse med deres album The Invisible Comes To Me, som udkom sidste år. Nu blev der lejlighed til at opleve dem live, da de i weekenden var programsat på Alice Cph’s todages Spectacle-festival, der præsenterede en bred vifte af verdensmusik.

anna og elisabethAmerikanske Anna og Elisabeth er dykket ned i deres musikalske fortid og har gennemgået arkiver, opsøgt gamle musikere og har fundet en række sange i Appalachia-regionen, som de giver et helt personligt udtryk. Med deres kraftfulde stemmer og med banjo, elguitar, harmonium, fiddle og elektroniske effekter bevægede de sig fra nogle hjerteskærende oldtime-duetter og efterhånden ud i disharmonisk avantgarde-musik. Deres minimalistiske og eksperimenterende stil er således med til at flytte grænser for, hvad moderne musik kan.

De formår at give nye perspektiver til den traditionelle musik og flytte grænser for, hvad man kan. Dette kan være en udfordrende oplevelse, men det unge og nysgerrige publikum tog det til sig, og især i USA har duoen fået meget anerkendelse for deres banebrydende musikkunst.

På den efterfølgende ’talk’ fortalte de om deres forskning i USA’s folklore – herunder de særlige crankies, som de ofte bruger som illustration til deres sange. Det er nogle ruller med tegninger og broderier, der køres over en slags dukketeater. De forklarede, hvorledes de ikke kun vil gengive den gamle musik, men ønsker at give deres ’take’ på traditionsmusikken. De elsker og respekterer deres musikalske arv, men opfordrer til at gribe den an på en nysgerrig og åben måde.