På halloween-aftenen kunne tre københavnske bands samle et anseeligt publikum til en americana-fest. Ved en fælles indsats avancerede de fra små klubscener til et stort spillested, og det var tydeligt, at de var lidt stolte og gjorde sig umage for at yde deres bedste.

Inspirationerne fra de amerikanske forbilleder er tydelige, men fælles for alle tre bands er, at de har masser af egne sange på repertoiret og giver deres eget ’take’ på americana-musikken. Selv om de er ’fuldtidsamatører’, så beviste de, at man kan nå langt med ren entusiasme.

Veteranerne i ThirdWheelDrive hyldede 1970’ernes countryrock, og både The Byrds, Jimmy Buffett og Neil Young fik en kærlig hilsen i løbet af deres sæt. Ashley on the Trail har stadig nogle af de bedste vokalharmonier herhjemme, og også North Folks frontfigurer leverede overbevisende vokaler.

Foruden samarbejdet om aftenens koncerter, så har musikerne indledt lidt musikalsk samarbejde på tværs af orkestrene. Derfor kom det naturligt, at alle indtog scenen i den afsluttende velvalgte og veludførte sang ”The Weight”.

ThirdWheelDrive har albummet Let’s Go West i handelen, og både Ashley on the Trail og North Folk har en EP på vej. De rider på americana-bølgen. Og hvem ved? Måske kan vi i fremtiden tale om en nordicana-bølge.

https://ashleyonthetrail.com/

http://thirdwheeldrive.dk/

https://www.facebook.com/northfolkdk/