Det er oftest handelsrejsende, håndværkere og turister, der indtager Aarhus Hostel. Men en lørdag 2. september blev stedet omdannet til en festivalplads med alt, hvad dertil hører. Fem scener, telte med udskænkning, kaffebar, toiletvogne og alle lokaler omdannet til en festplads for publikum, og det hele omkranset af småskov, som gav en meget hyggelig plads med læ og mange hyggekroge.

Helene Bak

Da portene blev åbnet, havde pianisten, sangerinden og sangskriveren Helene Bak den lidt utaknemlige rolle at skulle begynde med at spille indendørs i Pianobaren. Da vejret var flot, var der desværre ikke mange, som fandt indendørs for at lytte til hendes stilfærdige og følsomme jazztoner. De gled over i en række både kendte og mindre kendte melodier med hendes dejlige vokal med sange på dansk og engelsk, hvoraf mange var egne kompositioner.

På Skovscenen lagde Carmie ud med egne sange, hvoraf et par var fra hendes EP, som udkommer i efteråret. Hun kan med sin fløjlsbløde stemme charmere alle musikalsk, og hendes tekster og melodier går rent ind. Vi fik Bleed to Life, Pictures, Things I No Longer Do, Circle of Life, I Knew, en smuk coverversion af Stevie Nicksog Fleetwood Macs Landslide og et par mere inden den måske mest kendte med Carmie, Faces Turn Blue. Den er inspireret af en bustur, hvor alle ansigter havde et blåt skær fra deres mobiler! Vi fik også den helt nye Cigarettes and Shots, som udkommer om kort tid. En smuk åbning af den hyggelige scene som kan ses på øverste foto med den talentfulde sangerinde/sangskriver.

Rasmus Nelausen gav en hyggelig koncert med gode historier kombineret med følelsesfulde tekster og toner. Han gav bl.a. numrene Lucky (som kan høres herunder) kærlighedssangen Heartbeat, Lost, Faith in Summer, Holy Book, Diorama, White Fences, Black Crows og hittet September Weather. Den sympatiske og nærværende sanger forstod at have kontakt til publikumm ed både humor , lune og selvironi.

Vingard

Rasmus Nelausen

På den store scene var det først Lis Sørensen. som tiltrak en stor publikumsskare, og hun gav mange af sine populære sange, men der var også plads til lidt nyere numre. Senere stod Michelsen & Bramsen for aftenens underholdning, og Anne Dorte & Maria gav en rigtig god koncert med stor energi og præsenterede selvfølgelig alle de meget populære sange fra tiden med Tøsedrengene, blandet med lidt nyere. Trioen Mr. Snowlark gav deres sæt med rustik bluesmusik kombineret med indie og folk og med både gode melodier og spændende tekster.

Skovscenen lukkede og slukkede efter Vingards midnatsoptræden, der også var festivalens sidste livekoncert. Hun præsenterede en del numre fra sit nye album, som havde haft release dagen før i Aalborg. Så det var faktisk en slags Danmarspremiere ved en koncert ligefter udgivelsen. Hendes vokal er altid imponerende flot, og hun giver sit sæt med liv og sjæl, uanset om der er to publikummer eller 100.

Efter det traditionelle afslutningsnummer Dreams, der i øvrigt indeholder alt, hvor Vingards stemme imponerer både ved de stille og de mere energiske passager, ville publikum ikke slippe hende, så helt uden for programmet sang hun Dolly Parton-hittet Jolene. Det er ellers yderst sjældent, at Vingard synger andre sange end sine egne.

Michelsen & Bramsen for fuld udblæsning

https://www.youtube.com/watch?v=0e6zmardk_w

https://www.youtube.com/watch?v=ApYfYQ579L4