I Botanisk Have i Aarhus kunne man søndag aften, da solen var tæt på at gå ned, høre nogle meget fremmedartede kvindelig sangtoner med lange høje toner rundt omkring i parken.

Det er særlige lokketoner, som er blevet benyttet i den skandinaviske sætertradition for at kommunikere med dyrene. Sangen kaldes for kulning i Sverige, og i Norge kaldes det for lokking. Det blev brugt tilbage i oldtiden for at lokke dyrene sammen, og nu blev det brugt som naturkoncert som et formidlingsprojekt kaldet Aftenfred. De fire sangerinder var iklædt traditionelle egnsdragter, og deres stærke stemmer skal illustrere den bærende kraft, som kan give os forbindelsen til naturen tilbage. De førte under ko-klokkeklang publikum ned i Botanisk Have, hvor de demonstrerede deres sjældne musikalske kunst.

Ca. 40 publikummer havde fundet vej til parkanlægget og kunne følge de fire sangerinder synge samlet og derefter gå i hver deres retning. Da de var uden for synsvidde sang de nu på skift, inden de til sidst samledes igen for de afsluttende toner.

Medfølgende link er dog ikke fra Botanisk Have.