En ny musikfestival har set dagens lys, og Rootszone var med til premieren fredag 7. juni. Navnet refererer til et kapitel i Herman Hesse-romanen Steppeulven, og der var såmænd ægte steppeulve på scenen. Stig Møller og Preben Devantier fra det legendariske band samt Stepp 2 gjorde, hvad de kunne for at fremmane stemningen fra 1967.

Heldigvis gik der ikke ’kom og se en ægte hippie’ i den, og de fleste af de øvrige optrædende har kun perifer tilknytning til festivalens 1960’er-tema. Kira Skov, lokale De Sorte Fugle og Beatophonics spillede elektrisk rock.

Andreas Laursen med band

Derfor var det en god idé med Amfiscenen. Her var plads til den akustiske musik, talks m.m. Især Laursen gjorde et godt indtryk trods en dårlig lydgengivelse. Der er tale om Andreas Laursen med band fra Aalborg, og det er efterhånden mere end en trend med alle disse nordjyske satirikere og historiefortællere. Ikke kun hans vellykkede sang Bonderøv i Hipsterklæ’r, men også de fleste andre af hans sange har denne særlige evne til at gøre dagligdags beretninger vedkommende, skarpe og interessante. Han har udgivet to EP’er, og et nyt album er på vej.

En akustisk duo, som kan minde lidt om Benny Holst & Arne Würgler i 1970’erne – dog ikke så politisk agiterende som disse – er Burman & Boding. Deres sange er velskrevne, og de gav et godt, jovialt sæt, men trængte ikke helt ud til det efterhånden feststemte publikum. På samme måde som PROTEST – et nyt folkesangerensemble fra Fyn – heller ikke formåede.

På 50-året for Woodstock Festival er denne blevet nævnt i optakten til Kun For Forrykte- festivalen, men sammenligne de to festivaler skal man ikke. Denne nye festival er en god idé og vil forhåbentlig vokse sig større. Logistisk lidt udfordrende, men velarrangeret og velafviklet, og de hyggelige omgivelser i Anlægget, Stubbekøbing er glimrende sammenlignet med de marker, som de fleste af sommerens festivaler befinder sig